Kraftig jordskjelv i Osaka

Det har vært travelt nå i juni med å legge ut stoff om månedens misjonsland på nettsiden til NLM.  Der har jeg også lagt ut noe om det kraftige jordskjelvet i Osaka på mandag, så jeg gjentar meg ikke her. Her er en lenke:

http://www.nlm.no/nlm/internasjonalt/japan

Jeg kan for øvrig legge til noe.

Han unge gutten jeg nevner i artikkelen brukte 13 timer (!!!) på å komme seg hjem til Ako den dagen – fra Kobe! (Skolen – i Osaka – kansellerte undervisningen.)

Hvorfor?

Togene til Ako går fram og tilbake mellom Ako og byene ved den store innsjøen (Biwa-ko) øst for Kyoto (og Osaka). Disse togene går gjennom jordskjelvområdet. Helt hjem kom han seg ikke med tog. Foreldrene måtte kjøre og hente ham i nabobyen Aioi.

Tirsdag brukte han fire timer hver vei – mot normalt drøye to. Så det tar sin tid å komme i orden!

I dag er skolene i jordskjelvområdet i gang igjen, i følge nyhetene. Nå er det kraftige regnværet blitt et tilleggsproblem, særlig for dem som har fått ødelagt taket på huset sitt. Det er visst mange hustak som nå er dekket av blå presenninger.

Mange mennesker kan ikke bo i husene sine. I 11 av byene som er rammet, er det pr. klokka 10 i morges (20.juni) 1827 personer som er evakuert til 318 forskjellige steder. Det er gymsaler på skoler som stort sett brukes til evakuering. Der får folk utdelt en matte å ligge på, og et ullteppe. Det blir ordnet med enkel mat og drikke. Intet privatliv!

Et sykehus i Suita (nord i Osaka by-fylke) opplevde rørproblemer og har vært ute av drift. Men nå er det i orden, i følge NHK-nyhetene kl. 14 i dag.

Antall døde har steget til 6, og antall skadde er også steget.

Vi sier nå til hverandre: det kan være lurt å alltid ha med ladeutstyr til mobiltelefonen i vesken – selv på en liten tur. 13 timers kommunikasjon med familie, arbeidsplass/skole og bekymrede venner tømmer batteriet! Å alltid ha drikke i vesken kan også være lurt!

Dette innlegget ble publisert i Japansk samfunn, Jordskjelv og tsunami og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..