Agurknytt

I det siste er jeg blitt rikt velsignet med agurker!

Her er noen av dem. (Har allerede spist mange!)

Men ikke bare agurker…

I tillegg har jeg fått en stor pose med poteter – rett fra åkeren! Og en stor kvast som bladene brukes som smak til diverse retter. Og løk. Og hvitløk. Grønnsaksskuffen er full!

Jeg spiser og spiser – og koser meg! Og pønsker ut nye retter for å få litt variasjon. Så håper jeg at jeg rekker å spise opp alt innen jeg begynner ferien min !?! (Første del av ferien begynner 20. juli.)

Frukten på bildene (over og under) heter biwa på japansk. Det er sesong for dem nå. De er ikke så store, så en person spiser gjerne flere i slengen. Vi spiser ikke skallet (ligner litt på fersken), men river det av med fingrene før vi putter frukten i munnen. Inni er det litt store steiner.

På internet har jeg funnet ut at de på norsk kalles japansk mispel eller loquat.  Her er litt mer informasjon om denne frukten:

https://en.wikipedia.org/wiki/Loquat

Det er folk i menigheten som kommer med frukt og grønnsaker til meg. Enten har de dyrket selv, eller så har ektefellen dyrket det. Japan er full av små åkerlapper. Veldig mange japanere begynner med dette etter at de har gått av med pensjon. Så blir det alt for mye til eget forbruk. Men da har man gleden av å spandere på familie og venner.

Egentlig får jeg grønnsaker og frukt av folk hele året. Så jeg blir periodespiser. Og bortskjemt!!! Det blir nok en stor overgang å bare handle på Kiwi om tre år…

Noen ganger blir jeg invitert med til en åker. Her høster vi søtpoteter m.m.

         

          

Det er koselig med fellesskap i åkeren!

Når vi reiser hjem, er bilen full av pappesker. Hver av oss får nemlig med seg en eske full av søtpoteter og grønnsaker.

Jeg lider altså ingen nød i Japan! Når man ikke bor i en storby, har man det som plommen i egget!!!

Det er forresten ikke bare storbyfolk i Japan som er elsket av Gud, og som bør få sjansen til å høre om Jesus! På landsbygda er det langt mellom kirkene. Ikke alle mindre byer (50 000 innbyggere eller færre) har en kirke. Hvorfor? Kanskje det skyldes at misjonærer i alle år helst har villet bo i større byer???

Dette innlegget ble publisert i Mat i Japan og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..