Byttehandel og opplæring

Juni var en måned med mange jern i ilden, ikke minst fordi Japan var «Månedens misjonsland», og jeg hadde redaktøransvar for NLMs Japan-hjemmeside. Her kan du lese hva som ble lagt ut i juni. Ved å klikke på «nyheter» kan du lese flere artikler.

http://www.nlm.no/nlm/internasjonalt/japan

Men også i Ako menighet skjedde litt av hvert i juni.

Siste søndagen hadde vi besøk av pastor Igi fra Tamashima menighet og eldste sønnen hans. Igi talte på gudstjenesten.

Jeg hadde utfordret sønnen til å synge «noe ungdommelig» for forsamlingen, slik at den godt voksne forsamlingen kunne få oppleve kristen ungdom i aksjon.

Det endte med at far og sønn opptrådte sammen.

Hovedpoenget med å invitere disse to var for øvrig å arrangere barnemøte med ekstern hjelp om ettermiddagen. Ved å møte andre som driver aktivt barne- og ungdomsarbeid får menigheten en mulighet til praktisk opplæring i barnearbeid og til å få ideer for framtiden.

Pastor Igi hadde en betingelse for å komme. Ako menighet måtte sende en taler til Tamashima. Siden det var viktig at jeg var til stede under barnemøtet, var eldste Katsutani villig til å dra. På denne måten ble det byttehandel. Visstnok var de veldig fornøyde i Tamashima også.

Igjen spilte far og sønn gitar sammen. De ledet allsangen.

Igis sønn hadde planlagt mange leker, som vakte stor begeistring.

Dette året prøver vi oss med noe å spise på hvert barnemøte. Denne gangen skulle barna lage en fruktdrink – med hjelp av voksne.

         

Full konsentrasjon!

Vi hadde som vanlig delt ut flere hundre brosjyrer i postkassene i nabolaget. Bare seks barn kom, derav bare en av mine 11 engelskelever.

Men de barna som kom, fulgte godt med på pastor Igis andakt og så ut til å stortrives.

Senere på kvelden stoppet et foreldrepar bilen sin da de kjørte forbi meg. (Jeg var ute på en trimtur.)

– Tusen takk for barnemøtet i dag! sa disse ikke-kristne foreldrene. – Sønnen vår kom hjem strålende fornøyd!

Muligens er ikke søndag ettermiddag et godt tidspunkt å samle barn i kirken. Vi prøver oss fram – med to søndagssamlinger for barn dette året. Så får vi evaluere før vi planlegger neste år.

Nydøpte Atsuki var også med på barnemøtet. Han ville gjerne være sammen med kompisen fra ungdomsleiren på Ieshima. Men vi ser det også som viktig at han kan observere og hjelpe til – slik at han forhåpentligvis blir en barneleder i framtiden.

I følge foreldrene kom Igi junior fornøyd hjem fra Ako. For ham var det stort å bli invitert til en annen menighet for å tjene Herren.

Damene på kjøkkenet var også glade. De påstår at de ikke kan drive barneevangelisering, men litt hjelp til det praktiske går an.

– Det er så kjekt å se at barna fra nabolaget kommer til kirken, kommenterte en av damene, som tidligere ikke var blant de mest ivrige i kirken. – Bare spør igjen når det trengs kjøkkenhjelp!

Herren gir glede til dem som stiller seg villig til å tjene Ham! Den som blir gitt en anledning til å hjelpe til med ett eller annet i Guds rike som er overkommelig for vedkommende, får siden hjelp av Den hellige ånd til å fortsette. Glede utløser villighet. Det er min filiosofi. Så gjelder det å finne passende og overkommelige oppgaver til den enkelte.

Nå er det aldri mer diskusjon i Ako menighet om vi skal dele ut brosjyrer i postkassene i nabolaget eller ikke. Det er kun spørsmål om hvilken dag som passer best. De har nemlig opplevd gleden over at det kommer noen. Denne gangen kommenterte en av jentene at brosjyren var så stilig at hun hadde lyst å komme. Dessuten inviterte hun med seg to venninner som ikke bor i nabolaget! Damen som hadde tegnet og skrevet brosjyren smilte fra øre til øre. Samme med de på kjøkkenet. Synet av glade barn gir lyst til å se flere glade barn en annen gang!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Byttehandel og opplæring

  1. Marit G sier:

    Det er stadig fint å lese bloggen din, Kari! Tusen takk!

  2. Åse Lindrupsen sier:

    Har lest at det er regn og flom i Vest Japan. Går det bra i Ako?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.