Forferdelig varmt!

I følge norsk media er det veldig varmt i Norge i sommer. Vi har fått problemer med varmen i Japan også!

Har skrevet litt om det på nlm.no i forrige uke:

http://www.nlm.no/nlm/nyheter-nlm.no/sol-og-varme-neste-problem-i-katastroferammede-vest-japan

Det må være uutholdelig å rydde i katastrofeområdene nå! Det er jo ikke bare diverse «hus-søppel» som skal fjernes, men også masse sand og slam etter ras fra fjell og oversvømte elver. Det er tungt å spa slikt, få det oppi poser og lempe posene på lastebiler.

Nyhetene denne uka beretter at flere har dødd av varme i Japan. Ikke bare i katastrofeområdene. Men så var det mandag 16. juli varmerekord i Gifu et sted – 39,3 grader! Litt kjøligere her: rundt 34-35 grader på det varmeste. Daglig kommer det varsel på mobilen om å være forsiktig i varmen (t.h.).

Jeg er blitt storforbruker av air-conditioning!

Nå kjøler jeg ned hele leiligheten hver kveld. Det er nemlig 38 grader inne om kvelden. Bildet t.v. viser ettermiddags temperatur på gjesterommet. (Ute-temperaturen har sluttet å virke.) Vær glad du ikke er min gjest nå!

Jeg kjøler bare ned leiligheten til 28 grader, men tillater meg å gå ned til 26 på soverommet om natten og på kjøkkenet mens jeg lager mat og spiser.

Mandag drog jeg til en badestrand om ettermiddagen for å avkjøle meg. (Tør ikke være i sola hele dagen.) Ca. 20 km hver vei å kjøre dit.  Litt kjøligere var det i vannet, rundt 30 grader antar jeg.

Men offentlig fridag til tross – det var ikke så veldig folksomt på stranda!

Det som slo meg, var at ingen er kledd i bikini!

Barn så vel som voksne var tildekt på overkroppen, og noen også på beina. Noen badet også med noe på hodet. Man er redd for sola her til lands. Redd for å bli solbrent (alle), redd for å bli brun (damer), redd for å få hudkreft osv. Noen tenåringsgutter hadde bare shorts. Jeg var den eneste i «bare» badedrakt.

Veldig mange japanere utstyrer seg med telt (tak) på stranda – for å få seg litt skygge innimellom. Denne faren hadde også med kjølebokser med drikke til seg og barna. De var i vannet nesten hele tiden, men hadde drikkepauser.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nå skal det bli godt å få seg litt ferie! Første del blir i Japan: 20.~31. juli. Stikkord er biltur, fjell og kyst. Forhåpentligvis blir det avkjøling. Blir nok noen (fine?) bilder etter hvert. Etter kontordager, internasjonal ungdomsleir, stevne og to prekensøndager blir det en tur til Norge i ca. tre uker, ankomst Gardermoen 14. august. Håper på god avkjøling i Norge!

Dette innlegget ble publisert i Detaljer fra dagliglivet, I nærheten av Ako og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Forferdelig varmt!

  1. Marit berget sier:

    Hei Kari. Ja så er du også igang med ferie. Håper du finner deg en sval plass. Det hørtes ille ut med den varmen, og katastrofen. Varmere enn her skjønner jeg, vi er jo nede i 16 gr om natta–behagelig. God ferie til vi sees . Jeg er på hytta til Reidun v/ Kragerø, herlig sted 5 m fra vannet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..