Skolebesøk

Norsk Luthersk Misjonssamband har ganske mange skoler i Norge. Hver år har hver av disse skolene et misjonsprosjekt. Det er elevene som velger hvilket land de vil samle inn penger til. Så får et par elever og en lærer fra hver skole besøke landet, slik at de kan få inspirasjon og hjelp til å drive PR for prosjektet sitt.

Dette skoleåret har Kristen videregående skole Haugalandet (KVH) valgt Japan som misjonsprosjekt. Det er en ganske ny skole – i Karmøy kommune, på grensen til Haugesund. Startet høsten 2016.

Lærer Marianne Håvik (midten) og to elever, Frida og Caroline, besøkte meg i Ako 22. november. De fikk se kirken og besøke meg i leiligheten min i 2.etasje. Jeg viste dem også rundt i Ako. Men mest spennende var det visst å høste klementiner sammen med ekteparet Kuroda. De fikk med seg en hel kartong klementiner derfra.

Jentene hadde visstnok aldri sett søtpoteter annet enn i butikker. Dermed gravde Kuroda fram noen til dem, så de fikk se, og som de også fikk med seg i kartongen.

Vi ble bedt hjem til Kuroda på lunsj etterpå.

Kuroda sine har vært på besøk i Norge, så de vet hvor kjekt det er å besøke hjem i et annet land. Gjestene fikk smake litt av hvert som ikke serveres på restaurant.

– Takk for at dere vil samle inn penger til misjon i Japan, sa fru Kuroda, som er medlem i Ako lutherske kirke. – Kanskje dere kan komme tilbake igjen om noen år som misjonærer? Hun håper også at gjestene heretter vil be for mannen hennes – at han også må bli frelst!

Herved anbefales på det varmeste å støtte KVHs misjonsprosjekt skoleåret 2018-19!!!

Dette innlegget ble publisert i Ako, Mat i Japan, NLM Japan og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..