Glade jul

Jul i Japan starter tidlig og varer fram til jul. (Etterpå er det forberedelser til nyttår.) Jeg har allerede vært på flere julesamlinger.

Torsdag 6. desember var jeg gjestetaler på kvinneforeningens julefest i Aotani menighet i Kobe. 20 damer var samlet. De fleste var kristne.

 Damene hadde pyntet med duker og laget mye god mat. Lunsj og kakemat.

En dame spanderte til og med Troika-sjokolade som hun hadde kjøpt i Norge i høst.

For meg ble det en god start på julen, for jeg fikk høre to gode nyheter. Om dåp!

Juleglede 1: Pastor Maekawa (t.h.), som er pastor i Aotani menighet, fortalte meg om faren sin mens vi spiste. Faren døde ca. en uke tidligere. Men han hadde tatt i mot Jesus og blitt døpt av sønnen på sykehuset i Kyoto. Pastor Maekawa forrettet i sin fars begravelse. Både han og kona forsikret meg om at gleden over farens frelse og at det ble kristen begravelse nesten overskygget sorgen.

Nå regner han med at moren vil begynne å gå fast i        kirken når hun får summet seg etter begravelsen.           – Jeg tror hun også blir døpt snart, sa Maekawa.

Maekawas første møte med kristen tro var meg – på universitetet han gikk på. I 1982! Jeg inviterte ham til kirken, men regnet ikke med at han ville komme. Jeg tok veldig feil! Han kom på julegudstjenesten i Kita Osaka kirke 1982, og siden kom han hver søndag. Allerede første påskedag 1983 ble han døpt. Siden har han fått seg en herlig kristen kone, og er far til to kjekke gutter, som jo er barnedøpt. Og så ble da også faren frelst…

Tro på Herren Jesus, så skal du og alle i ditt hus bli frelst.   Apgj 16,31.

Juleglede 2: En av damene fortalte meg gledestrålende i matpausen om en felles bekjent som skal døpes på julegudstjenesten 23. desember – i Tokyo. Jeg ringte til Tokyo så fort jeg kom hjem den dagen.

– Nå har jeg bedt for mannen min i 40 år, sa fru Wakisaka i telefonen. – Og Gud har hørt mine bønner!

Ekteparet Wakisaka på besøk i Drammen sommeren 2010.

Jeg ble kjent med ekteparet Wakisaka da jeg begynte i arbeid i Kita Osaka menighet i 1982 etter fullført språkskole. De hadde nettopp flyttet tilbake til Japan etter å ha bodd noen år i Singapore p.g.a. mannens jobb. Kona ble døpt der. Hun var ny som kristen og lurte på både det ene og det andre. Som barnløs, og med mannen i arbeid på Taiwan, hadde hun forholdsvis god tid. Så vi tibrakte relativt mye tid sammen. Hun ble en slags assistent for meg og hjalp meg med språk og til å forstå japansk folkeskikk og bordmanerer. En Guds gave til meg som ny misjonær!

Mannen har hele tiden vært positiv til at kona er kristen. Faren hans tok imot Jesus på dødsleiet, men rakk ikke å bli døpt. Foreldrenes urner befinner seg i fellesgraven til Kita Osaka menighet. Da de flyttet til Tokyo, hennes hjemby, tok de ikke med fedrealteret. Det ble gitt til et misjonsmuseum i Finland! Mannen har vært med kona i kirken. Men å ta imot dåp – det valget har han stadig utsatt. Da han fylte 80 år nå i 2018, valgte han endelig å overgi seg til Herren og bli døpt!

Kona nevnte forresten i telefonen at mannens første møte med kristendommen skjedde da han som barn bodde i Shanghai. På søndagsskolen der lærte han mange kristne sanger. Så de første såkorn i hans barnehjerte har nok ligget der hele veien… Endelig spirer det!

Skulle gjerne tatt meg en tur til Tokyo på dåpsdagen, men… Jeg kan ikke rømme fra oppgavene i Ako!

Mine foreldre lever ikke lenger. Men jeg tror de har vært med og bedt for Wakisakas frelse. Nå er det sikkert glede i himmelen!

To ganger har ekteparet vært på besøk i Norge, og mine foreldre har besøkt dem i Japan.

T.v.: På besøk hos pappa i Drammen sommeren 2010.

Kast ditt brød på vannet, for med tiden vil du finne det igjen… Så ditt såkorn om morgenen, og la ikke hånden hvile mot kveld. Du vet ikke hva som vil lykkes…                  Fork 11,1 og 6.

Men noe falt i god jord og bar frukt… Matt 13,8.

JULEGLEDE!!!

Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..