Ungdom og jul

Lørdag 8. desember ble det arrangert felles «Christmas Party» for ungdommene i Kobe og omegn innenfor Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK). Samlingen fant sted på bibelskolen i Kobe. Ganske mange kom, og flere av de kristne ungdommene hadde fått med seg ikke-kristne venner.

Jeg hadde med Atsuki, han som ble døpt i Ako i juni (i svarte klær i midten). Han er jo den eneste ungdommen i Ako menighet, og hadde veldig lyst til å oppleve julefellesskap med andre kristne ungdommer.

Marius Bergersen, ferdig med språkstudier i sommer og ny i arbeid fra september, var en av de hovedansvarlige. Det er en av hans visjoner å få til faste ungdomsamlinger på tvers av menighetsgrensene.

Egentlig skulle han vel hatt pappapermisjon. Men han hadde ikke lyst til å gå glipp av denne ungdomsamlingen som han hadde vært med på å få i gang. Så han tok heller med lille Aron Isaiah «på jobb».

Og babyen er nok allerede en liten misjonær. I hvert fall samler han ungdommen rundt seg! Det var ikke få som ville holde ham eller få tatt bilde av seg og lillegutt.

Mamma Karoline er også i farta. Hadde hun vært japaner, ville hun levd tilnærmet lik en pasient i tre måneder etter fødselen. Ikke gjort noe husarbeid, ikke gått noe sted, men  vært i barndomshjemmet og blitt stelt med av moren sin.

Jeg hadde også med ei ung jente fra Ako(traktene). Jo, jenta på bildet under er utvekslingsstudent fra Indonesia. Hun bor i en japansk familie og går på videregående skole. Men først gikk hun noen uker på språkskole i Kobe. Der ble hun kjent med alle de nye NLM-misjonærene som kom ut i høst. Ole Bjarne Tråsdahl (under) formidlet kontakt med meg. Nå kommer Jo så ofte hun kan til kirken i Ako, og får skyss av en i menigheten når det passer.

Lørdag 15. desember var Jo med i engelskklassen jeg har for ungdom i Ako menighet. På slutten inviterte jeg dem opp i 2.etasje for å smake på norske julekaker og oppleve litt «utenlandsk» jul.

For Jo, som er tredje generasjons kristen og tilhører en stor kirke med mange ungdommer i Indonesia, var det et lite sjokk å komme til Japan og oppdage at det er så få japanske kristne ungdommer. Hun koste seg derfor veldig på «Christmas Party» i Kobe. Hun bor i en ikke-kristen familie. Så mye av bilturen til og fra Kobe gikk med til å svare på spørsmål om hvordan hun som kristen skulle opptre overfor vertskapsfamilien til nyttår, ved gravene m.m. Ei veldig kjekk jente!!!

Karoline Bergersen har skrevet om Christmas Party på sin blogg, og der er mange flere bilder å se fra samlingen:

http://www.misjonsfrue.no/christmas-party/

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..