Godt nyttår!

Det er allerede 2. januar. På tide å ønske leserne et godt og velsignet nytt år!

Denne blomsteroppsatsen i kirken er det jeg som har satt opp, slik at damene i kirken kan konsentrere seg om nyttårsforberedelser hjemme. Da jeg gikk på kurs, var det læreren som kjøpte inn blomster og grener. Her har jeg selv vært i butikken og valgt ut – utfra det budsjettet jeg hadde. Det er en artig utfordring! Kjekt å holde ved like det jeg har lært!

I går talte jeg i kirken på nyttårsgudstjenesten. Etterpå slappet jeg av hjemme, bortsett fra en rask fjelltur på ettermiddagen. Enten var jeg veldig trøtt, eller så slappet jeg veldig godt av. I hvert fall glemte jeg å se på nyttårskonserten fra Wien klokka 19 (japansk tid). Dessverre!!!

I Ako blir jeg ikke bedt hjem til folk til nyttår, så da kjøper jeg meg litt nyttårsmat selv  kvelden før. Da er det gjerne nedsatte priser på det som er igjen. Men denne gangen måtte jeg betale full pris, og det var bare to igjen av denne sorten! Det virker som om flere og flere japanere kjøper ferdig nyttårsmat… Risen (t.h.) var for øvrig fra eget kjøkken.

Det fins også mange gode «nyttårskaker» å få kjøpt. Jeg spanderte på meg disse!

Nam, nam!!!

Nyttårsmat og «kaker» spiser man i løpet av de tre første dagene i januar. Jeg spiste min innkjøpte mat som middag 1. nyttårsdag. Men «kakene» ble ikke alle spist på en dag, nei!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Detaljer fra dagliglivet, Mat i Japan og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Godt nyttår!

  1. Marit Nordhaug sier:

    Godt Nytt År.
    Nyttårsmaten din ser utrolig deilig ut.

    • Kari Opperud sier:

      Det smakte herlig, Marit! I dag har jeg spist omochi++. Må nyte godene på denne tiden av året! Men til frokost hadde jeg bl.a. norsk røkelaks (fra Norgesgjester) og eggerøre! Det var godt det også!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..