Nyttårsbesøk

Jeg ble kjent med familien Tråsdahl på Finnsnes før jeg drog til Japan første gang i 1980. De hadde to søte små jenter. Da jeg kom tilbake til Finnsnes i 1985-86, hadde familien fått et tilskudd, Ole Bjarne. Jeg var lærer på Nordborg videregående skole (Finnsnes) i 1992-93. Da var Ole Bjarnes far en av mine kolleger. Han drev også kretskoret, som jeg var med i. I 2014 var det Ole Bjarne som stolt viste meg rundt på den nye fine kristne ungdomsskolen på Finnsnes. Vel… Jeg har altså mange gode minner om fellesskap med familien Tråsdahl!

Så en dag leste jeg referat fra NLM: Ole Bjarne Tråsdahl med kona, Tone, og to barn skulle komme til Japan som misjonærer! Da var det ikke fritt for at tårene kom. Så kjekt!!! De ankom Japan i august 2018. Fra første stund var de velkomne på besøk i Ako, men det tar tid og krefter å etablere seg med to små i et nytt land. Våre fridager er også forskjellige. Så høsten gikk uten besøk.

Men endelig…  4. januar 2019 kom alle fire på besøk.

Å oppholde seg i min lille leilighet med to små i timevis er ikke det helt store. Så vi drog ut.

Jeg hadde en liten overraskelse til dem: plukke sitrusfrukter (mandariner? klementiner?) Det var visst stor stas – og første gang i livet.

Barna koste  seg også. Men yngstemann syntes det smakte for surt.

Begge fulgte etter Kuroda. De er ikke redde for nye men-nesker, og plaprer i vei på en blanding av norsk og japansk.

Ekteparet Kuroda er veldig velvillige til å la mine utenlandske gjester få oppleve å høste frukt. De koser seg sammen med gjestene mine. (Kona er medlem i Ako lutherske kirke. Mannen er ikke kristen.)

Om ettermiddagen drog vi til en stor park med mange lekemuligheter for barn.

Mest stas var det med «skipet». Men også mye annet falt i smak.

                                 

Dette var første gangen disse nye misjonærene var utenfor storbyområdet Kobe-Osaka. De likte seg i småbyen Ako. Guttene ville ikke hjem (fra parken). Det var nemlig mange, mange flere lekemuligheter der som de ikke rakk å prøve. Så denne familien kommer nok tilbake på besøk. Jeg gleder meg til det!

Det er utrolig kjekt når den som en gang satt på fanget mitt i Norge, og som lyttet til bibel- og misjonstimer fra Japan, senere kommer ut som misjonær! Vi gamle misjonærer i Japan er utrolig takknemlig til Gud, NLM-ledelsen og misjonsfolket for at vi fikk så mange nye utsendinger til Japan i fjor sommer! Vi tar gjerne i mot flere!!!!!

Familien Tråsdahl ser ut til å finne seg til rette i sitt nye land. De får god kontakt med japanere i Aotani menighet og i nabolaget. Det kan du lese mer om på deres blogg:

https://trasdahl.net/

Ole Bjarne skal forresten synge på påske-gudstjenesten i Ako. Det gleder vi oss til! Da håper fru Kuroda og jeg at også mannen vil bli med til kirken. Et bønneemne for deg som leser dette?

Ole Bjarne er utdannet musikkterapist og sanger. Googler du på navnet hans, kan du høre ham synge med søstrene sine på YouTube.

Dette innlegget ble publisert i Ako, NLM Japan og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..