Blomkål – i Japan

Det er mange slags grønnsaker å få kjøpt i Japan. Utvalget er nok generelt sett større her enn i Norge. Mange sorter vet jeg ikke navnet på.

Men blomkål er ikke den grønnsaken jeg kjøper ofte. Japanske blomkål er veldig dyrt ( i forhold til andre grønnsaker) og ikke spesielt god. Så når jeg er i Norge om sommeren, elsker jeg å spise blomkål!

Her en kveld kom en av engelskelevene mine med en bærepose med noen (for meg) sjeldne sitrusfrukter – og et blomkålhode! Høstet fra egen hage rett før han kom.

Bladene var derfor store og friske. For galt å kaste, tenkte jeg. Kunne jeg lage suppe av dem, mon tro?

Jeg har aldri laget blomkålsuppe før, så jeg søkte blomkålsuppe på internett. Fant ingen oppskrift om å koke blader, men bestemte meg for å gjøre det likevel. Vi spiser jo så mange andre slags blader. Utfra diverse oppskrifter fikk jeg tips til forskjellige smaksingredienser.

Slik ble blomkålsuppen min.

Veldig grønn, og antageligvis en vitaminbombe (?) Brukte det jeg hadde i huset: (bare) en terning kyllingbuljong, finhakket løk og småhakket bacon (stekt i steikepanna først), litt melk, litt salt. Blomkål og litt broccoli – i veldig små biter.

Smakte kjempegodt!!!

Lager garantert ny suppe om jeg får flere ferske blomkålhoder!

Dette innlegget ble publisert i Detaljer fra dagliglivet, Mat i Japan og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Blomkål – i Japan

  1. Marit berget sier:

    Hei Kari. Den så kjempegod ut. Morro å lese bloggen din. Hilsen Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..