Jeg er så glad!

Jeg er så glad – for jeg har vært på ungdomsleir på Ieshima!

Dette er tredje gangen jeg var der (26-28. mars). For to år siden ville to av mine engelskelever delta – for å kunne være mer sammen med tre norske Fjellhaugstudenter. I fjor var den ene av disse på leir igjen. Oppholdet der gav ham et puff til å ta i mot Jesus og bli døpt.

I år ville hans yngre bror også være med på leir! Derfor er jeg så glad!

Her er jeg og de to brødrene.

Jeg var litt spent, for lillebror har spesielle behov. Men han storkoste seg! Bare se:

Noterer ivrig under bibeltimene.

Jeg var på gruppe med disse flotte karene: lillebror fra Ako, to pastorsønner og en pastorsønn som nå selv er pastor (og leirleder).

Jeg er begynt å be om at også lillebror vil ta i mot Jesus og bli døpt i Ako kirke! (Han kom faktisk i kirken både lørdag (barnemøte) og søndag (gudstjeneste) rett etter leiren.) Et bønneemne for flere?

Vi hadde bibeltimer, mye sang og gruppemøter innendørs. I år var det noen av deltagerne som stod for sang og musikk. De aller fleste deltagerne kom fra kristne hjem eller hjem der den ene av foreldrene er kristen. Et slikt fellesskap betyr mye for dem!

Over: Gode bibeltimer ved pastor Hideki Matsumura.

T.v.: Atsuki fra Ako var blitt bedt om å ha et vitnes-byrd, der han fortalte hva de to forrige leirene hadde betydd for ham og om hvordan han var kommet til tro.

Marius Bergersen var en av hovedlederne. Han var stadig i aktivitet med sitt kamera, og lagde video fra leiren.

Måltider foregikk utendørs – på bål! Noen damer fra forskjellige menigheter stilte opp som «kjøkkenpersonell». Deltagerne hjalp til litt.

         

Jeg delte rom med kjøkkengjengen. Vi hadde koselig fellesskap i rommet i  tømmerhytta der vi overnattet. Frokosten tilberedte vi på dette rommet. De andre rommene måtte komme og hente sin frokost hos oss.

Flott å oppleve at det fins «misjonskvinner» som stiller seg til rådighet også i Japan! For å beregne og lage mat til så mange trengs litt mot, spør du meg. De unge så ut til å sette pris på maten!

Nytt av året var å lage pizza.

Kjevle selv og forsyne seg med tilbehør fra et «lang- bord» (t.h.).

T.h.: et «pizza-ansikt». Noen pizza så altså mer fantasifulle ut enn andre… Jeg prøvde en med banan, mais og honning. Det smakte faktisk godt!

 Steking i ovn.

Siste måltid var for øvrig bestilt på leirplassen – innendørs.

Vi måtte jo være ferdig i tide for å rekke båten tilbake til Himeji.

Måltid i kafeteriastil.

Et japansk måltid består alltid av flere retter. Her var blekksprut en av dem. Merkelig nok var det mange unge som ikke likte det. Dermed sendte de sine blekksprutbiter over til jenta på bildet under. Hun er nemlig veldig glad i blekksprut!

Siste kvelden var det leirbål.

Før vi reiste hjem, tok Marius et fellesbilde av oss alle på stranda. En herlig gjeng!!!

Be for denne gjengen – at de blir bevart i troen på Jesus! Ungdommene kommer fra mange forskjellige menigheter, så et så stort ungdomsfellesskap er ikke hverdagskost for dem. På skolen er de alene kristne. Derfor kommer de igjen og igjen på leir på Ieshima i vårferien – for å treffe likesinnede og for å bli styrket i troen!

Og jeg – jeg blir så glad når jeg er sammen med dem!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Mat i Japan, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Jeg er så glad!

  1. Marit berget sier:

    Såå flott å lese Kari. Fellesskap er viktig. Det er vi mange som kan skrive under på. Tøft spesielt for de som står alene i hverdagen. Leirarbeide er viktig. Takk for flott innsats. Velsignet påske. Klem marit

  2. Flott å lese. Forfriskende å være sammen med så masse sprudlende ungdommer. Japans framtkd!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..