Påskebesøk i Ako menighet

Det er allerede gått noen uker siden påske, men jeg har lyst å dele noen bilder med leserne likevel.

I Japan er påske hverdag. Men i kirkene feirer man Jesu oppstandelse. Altså, i Japan er påske ikke en uke, men en søndag. Riktignok har en del kirker nattverdmøte om kvelden – etter folks arbeidstid – på Skjærtorsdag eller Langfredag.

Vi hadde fint besøk i Ako menighet på påskedag. Ole Bjarne Tråsdahl gledet oss med nydelig sang, både under gudstjenesten og i en liten avdeling etterpå. Han sang både på japansk og engelsk.

Innbydelser ble sendt rundt til folk vi kjenner, og store plakater ble hengt opp utenfor kirken. 38 kom på gudstjenesten den dagen, inkludert norske gjester.

Ole Bjarne kunne ha akkompagnert seg selv på piano, men jeg foreslo for menigheten å invitere både familien Tråsdahl og familien Nævdal, slik at Christoffer kunne spille og Ole Bjarne synge.

På denne måten får språkstudentene en mulighet til å komme seg ut av Kobe og oppleve andre menigheter i VJELK, og menighetene får anledning til å bli litt kjent med de nye misjonærene.

Til slutt var begge familiene framme og sang På Golgata stod det et kors.

Ikke alle barna var like interessert i å synge… Men i menigheten var det stor stas med besøk av de søte små norske barna likevel!

I japanske menigheter er det vanlig folkeskikk å la gjester få lunsj før de drar hjem. Ako menighet valgte denne dagen å ha et måltid i kirken. Menyen var karriris, salat og appelsiner.

Det er veldig kjekt med de nye unge misjonærfamiliene i Japan! De er så positive. Jeg ble opprinnelig kjent med de to fedrene som smågutter, Ole Bjarne på Finnsnes og Christoffer i Japan (misjonærbarn). Nå er «småguttene» blitt voksne – og medarbeidere i Japan. Spennende med Guds ledelse!!!

Også to andre norske var med på påskegudstjenesten, nemlig to av mine trofaste forbedere og venner fra Drammen og omegn: Olaug og Anna. De hadde med seg påskegodt til menigheten.

 Besøk av Olaug og Anna kommer jeg tilbake til i neste innlegg.

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, NLM Japan, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Påskebesøk i Ako menighet

  1. Olaug Hetland sier:

    Det var ein flott opplevelse å vera i Ako kirke denne dagen. Flott menighet!!! Guds velsignelse i arbeidet der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..