Lufting, lufting, lufting…!

Når man bor i et land som Japan, er lufting en viktig del av hverdagen! Særlig om sommeren og i regntiden.

Jeg lufter over-madrass, dyne og pute i sola minst to ganger i måneden hele året.

Har jeg hatt gjester på overnatting, lufter jeg deres madrasser, dyner og puter før jeg rydder dem tilbake i skapet. Er det lenge siden forrige gjest, lufter jeg også før gjesten(e) kommer. Særlig om høsten – etter en luftfuktig sommer – er det viktig!

Før jeg reiser på sommerferie, må alt være reint: ingen håndklær, sengetøy eller klær må ligge igjen i skittentøykurven – på grunn av klimaet. Derfor sparer jeg på en del gamle ting som brukes og kastes før avreise. I skap og skuffer har jeg ingen klær som ikke er vasket eller renset. Heller ikke om vinteren får mine eller gjesters håndklær henge sammenbrettet når de er våte etter bruk. Jeg er streng med mine gjester, for jeg har nemlig opplevd å ha fått svartprikkede håndklær!

kjøkkenet ingen smuler i skapene eller på gulvet før jeg drar – for ikke å tiltrekke kakelakker. Mel (og mye annet) settes i kjøleskapet. Ellers vil det være smådyr i melet når jeg kommer tilbake.

Når jeg er borte om sommeren, står alle skapdører og kommodeskuffer på gløtt. Særlig skoskapet! Og et par vinduer står på gløtt. (Jeg bor i 2. etasje.) En dame i menigheten har nøkkel og lukker vinduene før regn eller tyfon.

Lufting og vasking – alt for å unngå mugg, sopp og smådyr… Av erfaring er jeg blitt klok! Man kan ikke leve på en norsk måte i Japan!!!

Dette innlegget ble publisert i Detaljer fra dagliglivet og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Lufting, lufting, lufting…!

  1. Marit berget sier:

    Skjønner Kari hvor viktig det blir, men jammen litt av en jobb. Flott at du hadde Anna og Olaug på besøk. Så trivelig ut.. klem marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..