Gjensyn med Ako menighet

22. september fikk Ako menighet besøk av en godt voksen mann, som for rundt 30 år siden pleide å være med sine foreldre til Ako hver søndag. Foreldrene var tidligere Japan-misjonærer, Tore og Herborg Jåtun. Det var da Tore var ansvarlig pastor i menigheten at nåværende kirkebygg ble bygget og innviet. Til da samlet man seg i et prefabrikert hus, som måtte eksproprieres fordi det skulle bygges ny vei og kanal.

En av Jåtunbarna, Eivind, kom til Japan i slutten av august i år – som stedlig representant.

Eivind uttrykte tidlig ønske om å besøke Ako, helst i september. Han hadde så lyst å se igjen barndommens kirke og treffe folket der. Da foreslo jeg at han skulle komme på en søndag, og utfordret ham også til å ta prekenen. Jeg tolket.

Kona, Tone (under), var også med til Ako 22.09.

Menigheten syntes det var stas å få besøk av Eivind og kona. Sammen med dem som husket ham mimret Eivind om «gamle dager». Det ble også sendt med mange hilsener til foreldrene.

Regnet øste ned – fordi en tyfon skulle gå langs kysten av Japan på Japanhavssiden, så sightseeing etter gudstjenesten ble ikke som vanlig. Men litt ble det.

Over: mange gamle sake-flasker på «museumsloftet» til en gammel sake-bedrift i Sakoshi.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

For første gang har vi nå altså fått en leder her i Japan som har misjonærerfaring, men ikke fra Japan. (Eivind og familien var i Kenya og Tanzania et par perioder.) En leder som kan forstå og snakke litt hverdagsspråk, men som ikke kan lese japanske sakspapirer, og trenger tolk i møte med kirkeledelsen.

Hvorfor en slik leder? Ingen andre – som kan språket – var «ledige»! Modig gjort å ta på seg oppgaven, spør du meg! Men Eivind har masse ledererfaring, og blant japanerne vil han helt sikkert nyte god anseelse og forståelse som sønn av faren…!!!

Eivind skal deler av året ha «hjemmekontor» i Norge og komme ut til Japan noen måneder om gangen. Tone vil bli med noen av gangene.

Jeg tror misjonærene vil trives med Eivind som leder! Men det er en stor utfordring for ham å sette seg inn i mange ting og kommunisere med VJELK. Så derfor håper jeg mange vil være med og be for Eivind og Tone!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, NLM Japan og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Gjensyn med Ako menighet

  1. Koselig å lese bloggen din . Lykke til i gjerningen deres. Kjekt å sjå Jåtuns. Husker på dere i bønn.
    🙏🌺♥️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..