Kirken full av ungdom

I Ako menighet er det bare en ungdom. Atsuki ble døpt i juni 2018. Siden har han vært veldig trofast i kirken, og ser ut til å trives blant de mange godt voksne medlemmene. Men samtidig ønsker han at flere unge skal finne veien til kirken.

I flere måneder har Atsuki derfor spurt meg om vi ikke kunne arrangere «youth party» så han kunne invitere vennene til kirken. Jeg har ikke hatt noe i mot ideen, men hvordan skulle jeg få tid til å forberede flere arrangementer? Det var mitt problem.

Atsuki tok skjeen litt i egen hånd, og spurte i september den nyansatte ungdoms-arbeideren i VJELK, Shinki Takahira, om det ikke var mulig å få hjelp til å arrangere en ungdomsamling i Ako.

Det resulterte i «pizza party» i Ako menighet 23. november, og Atsukis venner kom! Faktisk var vi 19 til bords den kvelden!

Under: Før vi spiste pizza, var det leker. Gruppekonkurranser spleiset ungdommene sammen.

         

Atsuki hadde veldig lyst til at vennene hans skulle få smake norsk sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert. Så jeg spanderte litt fra lageret mitt.

Over: engelskeleven min, Mana, koser seg med sjokoladepudding sammen med Irene. Irene er i Japan for å forske på musikk i barnehager, men denne kvelden hadde hun lyst til å oppleve japansk ungdomsamling i kirken.

To av damene i menigheten lagde salat slik at ungdommene også skulle få i seg litt grønnsaker. De hjalp dessuten til med oppvask og andre kjøkkenoppgaver. En av dem var fru Kuroda (t.h.)

Lille Aron (1 år) var kveldens yngste deltager. Han var med sine foreldre, Marius og Karoline, på jobb. Aron er ingen mammadalt. Han er veldig populær og har ingenting i mot å bli holdt av den ene etter den andre.

Ungdommene så ut til å trives. De pratet sammen lenge etter at vi hadde avsluttet. Det ble ytret ønske om å ha flere samlinger. Så i midten av februar prøver vi igjen. Kanskje blir det flere ungdomsamlinger utover i 2020. Be for Atsukis venner og de andre ungdommene – at de får et møte med Jesus!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Kirken full av ungdom

 1. Marit berget sier:

  Det var et hyggelig og oppløftende. Innlegg. Bra jobba. Fint å se Irene i flokken i Ako.
  God Advent og velsigna jul .
  Klem Marit

 2. Liv Bakke sier:

  Så flott! Dette gir håp!

 3. SÅÅÅ kjekt å lesa bloggen din, Kari. Eg opplevde i tankene den gode gleden me opplevde når.me var.der i april/mai. Hels til den flotte ungdommen som me fekk møta, ja og til dei andre i menigheten. Er ofte i tankene i Japan, og ber for dere. Kjekt å sjå Irene og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..