Julas høydepunkt – i menigheten

Å være misjonær i desember er alltid spennende!

Et absolutt høydepunkt er å få oppleve dåp i menigheten! Det «smaker» mye bedre enn ribbe og surkål! I år hadde vi en slik festdag i Ako menighet.

En godt voksen dame (69 år) ble døpt av pastor Ueda tredje søndag i desember. (Ueda kommer hver tredje søndag i måneden, så dåpen ble derfor lagt til den dagen, selv om det ikke var julegudstjeneste.)

Damen hadde en liten hilsen etter dåpen der hun fortalte at hun hadde oppdaget at det bare er frelse i Jesus. Andre religioner kan ikke gi frelse.

Fra menigheten fikk damen en andaktsbok i dåpsgave. Fra kvinneforeningen Sharon fikk hun en blomsteroppsats (bildet).

Det har vært veldig kjekt å lese katekisme med denne damen i høst! Å få lede noen til tro og dåp, ja, det er absolutt et høydepunkt for en misjonær!

I Japan er det ikke familien, men menigheten som feirer dåp. Denne gangen ble det ikke noe måltid, men litt ekstra god kake. En datter kom til kirken for første gang! Nå ber damen til Herren om at hele familien hennes skal bli frelst. Et bønneemne for leserne av bloggen også?

Det er ikke alle Norgesgjester i Japan som får oppleve å være til stede når en japaner blir døpt. Men det fikk mine gjester: familien Strøm.

Irene og Ole Strøm fikk forresten også være med og skape flere høydepunkt i menigheten denne julen. På menighetens «julekveld» lørdag 21. desember hadde de en minikonsert. Oles vakre barytonstemme og hans vitnesbyrdaktige forklaringer til sangene rørte ved hjertene – selv om han sang på engelsk (og en på norsk). Mange takket etterpå.

Irene og Ole stilte også opp i menighetens kor. Deres stemmer løftet nok kvaliteten et par hakk… De sang faktisk på japansk!

Irene var veldig glad for å få familien ut til Japan i desember. Hun kom jo selv 4. oktober – på forskeroppdag. Her nytes kake og andre godbiter på slutten av julefesten.

Søndag 22. desember var dagen for julegudstjeneste i Ako menighet. Da fikk vi høre dem spille og synge igjen.

Det var også siste dag i menigheten for Irene og Ole. (Vi reiste til Nima dagen etter.) Så da må man jo ha et gruppebilde.

Ellers i desember har vi hatt julemøte for barn (07.12). Irene hjalp til.

Og alle engelskklassene har vært på besøk i 2.etasje hos meg. Dette året valgte jeg å la dem oppleve adventsfargen lilla. Det gir utgangspunkt for samtaler om jul og advent.

         

Fredagsklassen arrangerte også en velkomst med lunsj for Irene og familien.

Over: Her hjelper Ole og Irene engelskelevene med å øve på den engelske julesangen de skulle fremføre på menighetens «julekveld» 21.12.

T.v.: Mat var det rikelig av!

T.h.: Det var fru Kuroda som tok initiativ til denne samlingen fredag 6. desember.

Om turen til Nima m.m. gjenstår det å fortelle om. Men det får bli til neste år. Nå er det allerede nyttårsaften kveld her i Japan. Prekenen i morgen er ikke ferdig enda… Og en gjest kommer senere i kveld for å overnatte.

Men en liten hilsen på årets siste dag må jeg jo ta meg tid til.

VELSIGNET NYTT ÅR!

Tenk ikke på det som hendte før, akt ikke på det som en gang var! Nå skaper jeg noe nytt. Det spirer allerede fram… jeg legger vei i ødemarken og stier i ørkenen… jeg gir vann i ødemarken…

Det folket jeg har dannet meg, skal forkynne min pris.     Jes 43,18-21

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Julas høydepunkt – i menigheten

  1. Marit nordhaug sier:

    Godt Nytt År Kari….

  2. Gerda Solerød sier:

    Ønsker deg et Godt NYTT ÅR. Takk for flotte reportasjer.

  3. Olaug Hetland sier:

    Så kjekt å lesa. Det var nok spesielt å få oppleva dåp for fam.Strøm. Koselig å sjå bildene med «kjente» ansikter. Hels til menigheten. Guds velsignelse over det nye året som kjem, og arbeidet du står i, Kari. Tusen takk for det me fekk oppleva da me var i Japan. Utrulig mange gode minner. Klem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..