En travel rolig uke

Uka før palmesøndag skulle jeg ha vært på Hiruzen på misjonærkonferanse. Men den ble avlyst – for sikkerhets skyld – på grunn av Corona situasjonen.

Alle engelskklassene mine hadde fri fordi jeg skulle på konferansen. Eldste Katsutani var satt opp som predikant på søndagen, så jeg ikke skulle ha det så travelt når jeg kom hjem fra konferansen. Jeg kunne ha sagt: jeg skal ikke reise bort, så vi kan ha en vanlig uke. Men menighetsrådet og jeg valgte heller å utnytte den rolige uka til å få visse ting gjort. Dermed ble det en travel uke!

27. desember i fjor ble jeg skyldig i en vannlekkasje i taket mellom badet i 2. etasje og kirkens kjøkken. Det skjedde den morgenen jeg skulle levere en leiebil kl. 10 – etter en meget kort natt i senga. Dagen før hadde jeg nemlig kjørt mine seks gjester fra Nima til Kansai flyplass og hjem til Ako etterpå.

Været var utmerket for klestørk den morgenen, så jeg ville legge håndklær i varmt vann i vasken mens jeg leverte bilen, og starte vaskemaskinen når jeg kom tilbake. (I Japan er det bare kaldt vann i vaskemaskinen!) Mens varmtvannet rant, skulle jeg bare… og glemte vannet som rant. Et sjokk å komme på badet!!! Jeg fikk tørket gulvet i full fart før jeg drog.

Da jeg kom tilbake og stakk innom kirken for å ta med håndklær derfra, ble sjokket større!!! Det dryppet fra taket, og det var «innsjøer» både på bordet og på gulvet. Dette blir dyrt, tenkte jeg, og regnet med å måtte betale for det hele – siden det var min skyld.

Men menighetsrådet mente at vi måtte sjekke om dette gikk på forsikring, og det gjorde det. Ellers fikk jeg mye trøst av alle i menigheten!

Ikke så gæli det ikke er godt for noe, sier vi i Drammen. Avlysningen av konferansen på Hiruzen på grunn av Coronaviruset ble til et gode for Ako menighet. Da fikk vi ordnet taket. Det er jo umulig å få noe gjort når rommene er i bruk og det er full aktivitet. Det er også ergerlig å avlyse ting på grunn av et tak. Og noen må være til stede hele dagen når arbeiderne kommer.

Søndag 29.03 etter gudstjenesten ryddet medlemmene rommet og dekket med plast over det som kunne stå. Mandag kom snekkeren og la plater i taket – med tanke på tapet. (En annen løsning enn de platene som var der fra før.)

Siden toalett og bad hos meg i 2. etasje også trengte fornyelse (t.v.), ble det besluttet å få gjort dette i samme slengen – i stedet for å vente til den dagen jeg flytter herfra og andre flytter inn.

Men skulle det tapetseres, burde også listene rundt vinduer og dører få seg et strøk med beis og lakk. Og det måtte gjøres før tapetseringen (t.h.). Så mandag var ikke akkurat noen fridag! Men jeg tok med glede i mot arbeidsfolkene!

Når gardinene ble fjernet, var det naturlig å vaske dem, og vaske vinduer. Og når ting flyttes på, får man også lyst til å foreta litt storrengjøring! Så det var ikke bare arbeidsfolkene som hadde det travelt!

På fredagen kom de som skulle tapetsere.

T.v.: Det er ikke akkurat så veldig god plass i det lille rommet hvor toalettet er.

Utenfor hadde de rigget seg til med en maskin som skulle skjære tapeten i passe lengder og ha lim på baksiden. Været var upåklagelig.

Resultatet ble bra! Det er en fryd å gå på badet nå! Nye oppheng til håndklær har jeg også fått.

Veldig koselige og flinke arbeidere!

T.v. Til slutt ble det tapet på taket nede i kirken. Resultatet ble veldig bra der også!

Lørdag kom menighetsmedlemmer og vasket og ryddet ting på plass. Lampene kom på plass i taket.

En annen travelhet i den rolige uka: sortering av lysbilder.

Over: Jeg begynte med alle mine norske lysbilder. Lite sannsynlig å vise lysbilder av norske fjell og fjorder m.m. til japanere eller nordmenn heretter når jeg har digitale bilder. Men gamle familiebilder og noen få andre spesielle vil jeg ta vare på (rød og grønn boks nederst). Japanbilder er det mange flere av. Posen som skal kastes denne uka veier foreløpig over 7 kilo!

T.v.: Det er om våren det er jordbærsesong i Japan. Siden det var tilbud på jordbær, havnet 6 kilo rørte jordbær i fryseren.

Det ble også tid til å pynte til påske. Men gjester blir det ikke i disse Corona tider. (Nå har vi heller ikke kaffesamling rundt bordet etter gudstjenesten i kirken.) Jeg synes det er viktig å gjøre det litt hyggelig for meg selv også. Det er kjekt i disse dager å komme inn døra og bli møtt av litt påskepynt på skoskapet inne og se sakura i full blomst utenfor vinduet. Kveldssola gjør blomstene ekstra vakre!

God påske!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Detaljer fra dagliglivet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til En travel rolig uke

 1. Liv Bakke sier:

  Kjære Kari.

  Gratulerer med dagen! Nå er du 66 og kan gjøre som du vil ifølge Wenche Myhre👍Ønsker deg en fortsatt god dag og en velsignet påske! Takk for bloggen din, koselig å lese! Godt å merke at du er ved godt mot også i disse tider! Dere er alle i våre bønner!

  Hilsen Liv og Lars Inge

  Sendt fra min iPhone

 2. Inger Marie Norendal sier:

  Kjære Kari. Gratulerer med dagen! Jeg følger deg på bloggen og ser at det går bra med deg i disse spesielle tidene. Her har vi det bra og forsøker å følge råd og forordninger fra myndighetene. Det blir en spesiell påskefeiring, men påsken forsvinner heldigvis ikke. Jeg ønsker deg en fin dag og en velsignet påske! Beste hilsen Inger Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..