Unntakstilstand og lufteturer

Tirsdag 8. april meldte statsminister Abe unntakstilstand i 7 av Japans fylker, deriblant Hyogo. Detaljer for unntakstilstanden ble overlatt til de forskjellige guvernørene å bestemme. Ako ligger helt i sørvestre hjørne av Hyogo, og har fortsatt ingen smittede. Men vi i menighetsrådet i Ako lutherske kirke bestemte likevel å følge «reglene» for Hyogo og la være å ha gudstjenester, bønnemøter og engelskklasser inntil videre.

Statsministeren har sagt til og med 6. mai, så antageligvis blir det slik i Ako menighet også – eller lenger om unntakstilstanden fortsetter. Hvorfor fram til 6. mai? Jo, den dagen slutter «Golden Week» ferien. Dermed setter unntakstilstanden en stopper for feriereiser i de dagene da normalt mange millioner er på reisefot både innenlands og utenlands.

Japan har i det siste hatt en bratt kurve med nye tilfeller av smittede. Det skyldes nok at folk i vårferien var mer rundt omkring, og ble litt mer avslappet i forhold til å passe seg for smitte. Dyreparker, museer og fornøyelsesparker åpnet igjen. Godværet og vårvarmen gjorde at mange ville ut og lufte seg på forskjellig vis og tok sjanser på at det ville gå bra med dem, fordi det er de gamle som… Studenter som hadde vært på ferie i Europa kom hjem med smitte. Mange trodde det gikk greit å ha avskjedsparty før de skiltes etter skoleavslutninger. Hvert år flytter veldig mange i slutten av mars o.s.v.

Det er ikke mye vanlig arbeid å gjøre framover. I stedet vil jeg satse på en slags retreat, d.v.s. lese teologiske og andre oppbyggelige bøker og på den måten fornye meg litt. Det blir det jo aldri tid til ellers. Og ellers rydde og sortere.

Statsministeren har sagt at vi gjerne må gå tur og holde oss i form. Så det gjør jeg nå med god samvittighet – hver dag. I går ettermiddag tok jeg med kameraet, syklet bort til Ako slott og vandret rundt i parkene der borte. Har aldri vært der på denne tiden av året – dessverre! Her var det jo flott!

Overalt er det sakuratrær i full blomst.

Det er ikke mange mennesker å møte i disse Corona-tider…

Mon tro om pasientene nyter den fine utsikten fra vinduene på sykehuset?

Det fins mange sorter sakura!

Sakura-blomstringen varer bare en ukes tid, så det gjelder å nyte dette nå. Derfor blir det til at jeg daglig velger å trimme i slike omgivelser. Her går det jo an å glemme Corona-viruset en stund…

I ettermiddag gikk jeg tur med en dame i menigheten opp til et hus som er kjent for sine sakura-trær. Disse trærne er svært gamle. Første gang jeg var her også. Kjekt med nye opplevelser!

Til vanlig er det visst mange som går forbi dette huset, men nå…!

Jeg er glad jeg ikke bor i en storby! Vi skal jo ikke gå dit en møter mange folk i disse Corona-tider. Her i Ako har jeg nesten ubegrensede muligheter til å gå tur – og også mulighet til å variere turene – uten å møte mange mennesker, men likevel være trygg selv om jeg går alene. Det kan komme godt med i ukene framover…

Dette innlegget ble publisert i Ako, Blomster og dyr i Japan og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Unntakstilstand og lufteturer

  1. Marit berget sier:

    Velsignet påske til deg i disse spesielle tider. Ja vi er heldige som kan ut å gå. Flott ‘turterreng’ du har. SÅÅ vakre trær. Skjønner da blir det ‘retreat’ lignende på deg framover. Påskebudskapet står heldigvis støtt.
    Klem

  2. Gunnlaug Bøyum sier:

    Takk for vakre bilder, Kari! Og virkeligheten er jo bare enda vakrere! Det høres fornuftig ut å gå turer og nyte denne blomstringen Den varer jo også så kort! God påske til deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..