En Corona-overraskelse

Lørdag 19. april fikk jeg meg en stor overraskelse da jeg sjekket postkassa.

Se hva jeg fant.

Et brev som jeg hadde sendt 18. mars og en liten pakke jeg hadde sendt 16. mars til en bekjent i Norge, kom tilbake til meg! For lite porto, var min første tanke. Men på begge var det limt på en beskjed fra Osaka Internasjonale Postkontor (de hvite lappene). Jeg syntes innholdet var så utrolig at jeg trodde jeg ikke forstod japansken.

To dager etter – på mandag – gikk jeg på postkontoret og spurte hva dette skulle bety. Det viste seg at dette også var en «Corona-sak»! Fordi det ikke går fly til Norge, kom posten tilbake! Antagelig må en forandring ha skjedd etter at jeg hadde sendt sakene. På mandag lå det nemlig en liste på disken over hvilke land som det ikke går post til. Det gjorde det ikke i mars.

Ikke nok med det. Posten beklagde det som var skjedd (skrevet på de hvite lappene). Det gjorde også mannen på postkontoret, som gjenkjente meg. Så fikk jeg pengene igjen for portoen – etter å ha fylt ut og signert et dokument og vist legitimasjon! Vel, jeg fikk høre at det var vanskelig å utbetale kontanter. Om det var greit med frimerker?

Så blir det nok en stund til jeg kan sende pakken på ny. Mottageren får smøre seg med tålmodighet. Men til Helfo har jeg jo mulighet til å sende elektronisk (Altinn). Dette blir en dult i ryggen til å forsøke meg på det. Så får jeg være fornøyd med at de to konvoluttene ikke forsvant underveis. Da ville jeg fått et skikkelig problem!

Dette innlegget ble publisert i Detaljer fra dagliglivet og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til En Corona-overraskelse

  1. Marit berget sier:

    Den var jo god da, men forståelig. + service. Rare tider. Sjelden jeg sender noe i posten, men det tar sin tid her og, men det kommer fram ( 14 dager tok det ). Gode korona dager til deg. Husker på deg. Bragernesåsen er vakker nå. Klem Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..