17. mai i Ako i Coronatider

Helt siden i fjor regnet jeg med at det ikke ville bli noen 17. mai feiring på meg i 2020. Ikke bare falt 17. mai på en søndag i år, men det var den tredje søndagen i måneden. Da har vi alltid menighetsrådesmøte etter gudstjenesten. Jeg regnet dermed med en travel arbeidsdag i Ako menighet. Og ingen tur til ettermiddagsfeiring i Kobe.

Men slik ble det ikke, nei. Jeg har aldri hatt så god tid en 17. mai i Japan før! Vi i Hyogo fylke har jo fortsatt unntakstilstand og er bedt om å «stay home». Vanligvis er 17. mai i Japan for meg en travel arbeidsdag og ingen feiring, eller tur til Kobe med «travel» feiring. I år satt jeg riktignok nede i kirken mellom klokka 10.30 og 12 – i tilfelle noen kom med kollekt. Og vi hadde faktisk menighetsrådsmøte en times tid fra klokka 13 – med stor avstand mellom oss. Men ellers var det jo «stay home».

Jeg kom på at jeg hadde en 17. mai duk i skuffen og noen lysmansjetter i norske farger. Da jeg handlet mat på lørdag ettermiddag, kom jeg over en blomsterbukett med røde, hvite og (nesten) blå blomster. Så dette ble min markering av 17. mai.

Ellers kledde jeg meg i rødt, hvitt og blått for dagen – uten å forklare noen hvorfor.

Og munnbind! Man møter ingen her til lands nå for tida uten munnbind, nei!

Nå har jeg anledning til å variere i munnbind! En dame i menigheten kom med to hjemmesydde til meg (t.v.).

Det er nærmest blitt mote nå for tida å ha unike selvproduserte munnbind. Det var lenge vanskelig å få kjøpt – utsolgt overalt. De hjemmelagde kan vaskes (for hånd!) og brukes om igjen og om igjen.

Bortsett fra en ca. 5 km trimtur på ettermiddagen, slappet jeg av resten av dagen på sofaen med nrk.no på i-Pad’en. Det var jo så mye fint å se fra rundt omkring i Norge! Til og med innslag fra Drammen!

Torsdagen før hadde misjonærene i Japan opptak av 17. mai hilsen.

Så da var det å finne fram flagg og kle seg i litt norske farger. Å stryke bunadskjorte for å bruke den noen få minutter kom ikke på tale. Vel, misjonærflokken samlet seg foran sine PC’er. Lederen vår, Eivind Jåtun (midten øverste rekke), hadde en meget kort hilsen, og så sa vi hurra i kor og viftet med flaggene våre.

Hvis du har lyst å se oss i bevegelse, så finner du oss på slutten av et 17. mai program som NLM i Norge har laget. Vi i Japan dukker opp etter ca. 51 minutter. Her er lenken:

https://nlm.no/video/2020/gudstjeneste-17mai2/

PS Apropos nrk.no. Det var også fint å følge med på markeringen av 75 år siden frigjøringsdagen 8. mai. Nå for tiden er det jo ingen problemer å få med seg sendinger som foregår på dagtid i Norge – i.o.m. at livet består av «stay home» og ingen møter og klasser.

Dette innlegget ble publisert i Ako, Detaljer fra dagliglivet, NLM Japan og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til 17. mai i Ako i Coronatider

  1. Gunnlaug Bøyum sier:

    Det er interessant å følge deg. Her i Bergen fikk alle sms fra kommunen med beskjed om å ikke komme til byen (sentrum)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..