Gratulerer – og velkommen til Ako!

Søndag 21. juni drog jeg til Kobe for å delta på avslutningsseremonien til Kobe Theological Lutheran Seminary (KLTS) om ettermiddagen. Samlingen var i Aotani lutherske kirke.

Vi måtte sitte på annenhver stol for å unngå smitte.

Uten munnbind (maske) slapp ingen inn.

Avgangsstudentene kom masjerende inn i kappe og lue –  slik  man ser de gjør det i USA.

Ikke lett å se hvem som er hvem bak maskene, men det er altså rektor Makito Masaki t.v. Han holdt tale for studentene.

Bare tre studenter fikk sitt vitnemål. Alle hadde fulgt hver sin type studieprogram. Bare en av dem var fra Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK), kirkesamfunnet som ble etablert som en frukt av NLMs arbeid i Japan. VJELK eier nå skolen, støttet av NLM.

KLTS holder til i en gammel ærverdig bygning, som befinner seg på lista over verneverdige bygninger i Kobe. (NLM disponerer et par leiligheter i bygningen.)

I bygningen ved siden av det gamle ærverdige huset er skolens bibliotek, kontorer for ansatte, noen hybler og en leilighet.

Denne ene studenten fra VJELK er faktisk ikke japansk, selv om han er født og oppvokst her. Han er koreaner og heter Yun Soo Park. På bildet under mottar han sitt vitnemål fra rektor Masaki.

Fra 1. juli skal denne nyutdannede ungdommen arbeide som evangelist i Ako lutherske kirke – sammen med meg. Derfor var det på sin plass at noen fra menigheten drog til Kobe for å være med på hans avslutning. Kobe har vært smittefri i flere uker, så vi tok sjansen på å reise dit – med bil.

En av medlemmene i menighetsrådet ble med til Kobe. Vi overrakte en blomsterbukett fra Ako menighet.

Vanligvis er det servering og anledning til å komme med hilsener etter seremonien. I år ble det droppet for å begrense smittefaren.

Men da studentene og de ansatte hadde stilt opp for gruppebilde, snudde rektor seg og sa: – Vi kan ikke ha et avslutningsbilde med masker! Vi får heller la være å snakke.

Og dermed ble det gruppebilde med «vanlige ansikter».

Yun Soo Park er kristen i 4. generasjon! Foreldrene deltok på avslutningen. Igjen ble det fremmet ønske om bilde uten munnbind.

Familien Park bor i Japan fordi far arbeider på Kobe universitet. Han kom opprinnelig til Japan som utvekslingsstudent for mange, mange år siden. Siden kom han tilbake, og er nå professor på Kobe universitet. I sin menighet i Korea ble Park anbefalt å gjøre Aotani til sin menighet mens han var i Japan. Nå er han formann i menighetsrådet. For et par år siden ble han også innviet til eldste i menigheten. Denne faren brenner for ungdomsarbeid. Det var faktisk han som første gang arrangerte ungdomsleir på øya Ieshima i vårferien – for ungdommene i Aotani menighet. Etter hvert er leirene blitt et samarbeidsprosjekt mellom flere menigheter. Kona, også fra Korea, underviser også på et universitet.

De synes det er kjekt at sønnen skal starte som evangelist i Ako! Nå er det bare en uke igjen til 1. juli. Hele menigheten gleder seg til å få en slik ung arbeider! Ham skal de lønne – og betale husleie for (i en liten hybelleilighet) så lenge jeg bor i kirkens 2. etasje. Han er ansatt i VJELK på lik linje med japanske medarbeidere. Vi tenker ikke så mye på at han eller familien er utlendinger. Bare navnet røper at de ikke er japansk statsborgere.

Unge Park blir heretter menighetens yngste. Den unge gutten, Atsuki, som ble døpt i 2018, har så langt vært yngstemann i flokken. Men han flyttet til i nærheten av Tokyo for å utdanne seg videre – etter at unntakstilstanden ble avsluttet. Jeg kjørte ham til stasjonen 1. juni.

Det er jo litt sørgelig at de to ungdommene ikke får være sammen i Ako. Men de vil nok holde kontakten på sosiale medier.

Nå håper vi at Herren vil samle barn og unge i kirken gjennom vår nye arbeider. Han er glad i barn, og har lett for å komme i kontakt med barn og ungdom. Atsuki har lovet å be for ham!

Håper dere som leser dette også blir med i forbønn for vår nye evangelist!

PS   Yun Soo Park var en av de inviterte gjestene fra VJELK da NLM feiret sitt 125 års jubileum i 2016.

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..