Nå er vi blitt to

30. juni om kvelden hentet jeg min nye medarbeider på Banshu-Ako stasjon og kjørte ham til hybelleiligheten. Neste morgen – 1. juli – hadde Yun Soo Park sin første arbeidsdag i Ako lutherske kirke.

https://kariopperud.wordpress.com/2020/06/24/gratulerer-og-velkommen-til-ako/

Yun Soo er bare 27 år gammel. Som nevnt i lenken over, er han koreaner, men født og oppvokst i Japan på grunn av farens jobb. 21. juni fikk han sitt vitnemål fra Kobe luthersk teologiske seminar (KLTS).

Siden 1. juli i år falt på en onsdag, var bønnemøte den første samlingen Yun Soo var med på. Hver onsdag kveld har vi nemlig bønnemøte i menigheten. Det er jo en fin måte å starte på som evangelist!.

Søndag 5. juli holdt han sin første preken – bak skjermen som skal verne mot eventuell Coronavirus.

Alle i menigheten virket oppriktig glade for å ha fått en slik ny ung arbeider. Flere kommenterte at det var en god preken.

Søndag 12. juli kommer ansvarlig prest, Rei Nagata, til Ako. Han vil da ha en liten seremoni i gudstjenesten der Yun Soo formelt blir innsatt som evangelist i Ako menighet.

Heretter blir vi altså to arbeidere på fulltid i menigheten. Det blir min oppgave å sette Yun Soo inn i arbeidet og veilede ham angående arbeidsoppgaver. Men dersom han vil føle på problemer med det å være evangelist og ansatt i VJELK, skal han søke råd hos Nagata. Vi har grei arbeidsfordeling!

Første arbeidsdag spanderte jeg lunsj på min unge medarbeider. Vi satt (med sosial distanse) ute på restaurantens terrasse der vi kunne nyte utsikten over Seto Naikai (innlandshavet mellom Honshu og Shikoku) mens vi spiste – og pratet. Yun Soo syntes maten smakte fortreffelig.

Vanligvis ville jeg jo ha forberedt et måltid hjemme, men jeg er fortsatt forsiktig i disse Coronatider med å ha gjester i leiligheten. Der er det ikke like god plass til å holde «sosial distanse».

Det er skikkelig koselig å ha fått en slik ung medarbeider! Jeg tror vi vil trives i hverandres selskap. Så gjelder det for meg å ikke bli for moderlig, men å være omsorgsfull på en god måte.

Jeg har fortalt ham at jeg holder meg i form ved å gå noen km – helst hver dag. Det har min unge medarbeider lyst å være med på. Søndag ettermiddag gikk vi til sammen ca. 5 km langs sjøen. Yun Soo vokste opp i en familie som er glad i friluftsliv, men sier det ble mye sitting og lite trim under teologistudiet. Så heretter vil han satse på å komme i form igjen. Vi vil slå følge så ofte det passer. Hvis det ikke regner da…! (Astmaen min liker ikke regntid og regnvær…)

Nå er det regntid i Japan, og på Kyushu regner det ekstremt (!!!) mye. Forstår at det også nevnes på nyhetene i Norge. Her hvor jeg bor, regner det mye, men ikke ekstremt. Det ekstreme været befinner seg 50 -70 mil unna Ako.

Til slutt: vær med og be for Yun Soo Park! Be om at han må finne sin plass i menigheten, trives i Ako, og at vi får ha et godt og åpent arbeidsfellesskap! Be om at jeg får være en god veileder for ham!

Yun Soo og jeg er i grunnen privilegerte! Ikke nok med at medlemmene i menigheten ber. Yun Soos foreldre i Japan ber! Bestemor i Korea synes det er stas at barnebarnet er blitt arbeider i Guds rike. Hun (og antageligvis andre slektninger i Korea)  ber for ham – og for Ako! Så har jeg mange misjonsvenner i Norge som ber for meg – og heretter forhåpentligvis for oss (?) I tillegg er det flere tidligere Ako-misjonærer i Finland som ber trofast for meg og Ako menighet! Vi er omringet av internasjonal forbønn!

Jeg takker alltid min Gud for dere, for den nåde han har gitt dere i Kristus Jesus.               1 Kor 1,4

Dette innlegget ble publisert i Ako, Ako lutherske kirke og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Nå er vi blitt to

 1. Lovely to hear about the new pastor in Ako church! God bless him and yourself richly. Greetings Anna-Maija & Jaakko

 2. Marit Berget sier:

  Signing over arbeidet. Jeg vil huske på dere. Fint å lese om ny medarbeider.
  Ja slik ble sommeren i år Kari. Det går ikke alltid som vi planlegger. Spesielle tider dette. God sommer til deg.

 3. Liv sier:

  Så fint å høre Kari! Guds velsignelse over dagene framover og håper du holder deg frisk i regntiden! Det er vondt å høre om alle katastrofer som rammer Japan. Vi ber!
  Er nå i Kirkenes hvor Lars Inge er sommervikar! Kjekt å oppleve nye plasser. På søndag var det to gudstjenester, en i Neiden og en i Bugøynes! Begge plasser kom det finner på besøk. De vi traff i Bugøynes kjente de fleste av våre finske kolleger!
  God sommer Kari!

 4. Borghild Friestad sier:

  Alltid kjekt å lesa dine innlegg, Kari Opperud.

 5. Hello Kari! Wonderful to read the good news from Ako! You Kari wrote so lovely about the new evangelist. It may be God’s will that you could not go to Norway for holiday!? Are you allright? I wish your astma does not go worser. Love in Jesus Christ Anna-Maija

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..