Besøk og tid for østers

Fra slutten av november og utover vinteren er det tid for å spise østers! Da kommer folk langveis fra for å spise østers i Ako og omegn. Langs kysten av Seto Naikai mellom Himeji og Hiroshima er det mange «fiskebruk» for østers (under).

Siste helgen i november hadde jeg besøk av en dame fra Tokyo som jeg ble kjent med i 1997 – i Oslo! Hun er en av mange japanere som ble døpt i Oslo på slutten av 1990-tallet. Nå er hun aktiv i en menighet i nærheten av der hun bor. Altså, hun er blitt bevart i troen etter at de flyttet tilbake til Japan. 

Vi har holdt kontakten, og hun har besøkt meg flere ganger i Nima. Stadig skulle hun besøke meg i Ako også. Men faren for koronasmitte og anbefalinger om å holde seg hjemme har gjort at besøket ble utsatt flere ganger. Snart er min tid i Ako slutt, så vi tok sjansen på at det skulle gå bra. Og det gjorde det. 

Første kvelden ble det norsk middag. Men siden spiste vi ute. Japanere flest er nemlig svært interessert i å spise lokal mat og/ eller spise på spesielle steder. Mandagen dro vi derfor på tur til en øy utenfor Hinase (helt sørøst i Okayama fylke) for å spise lunsj et sted hvor vi kunne nyte flott utsikt over Seto Naikai. Menyen bestod av spaghetti og pizza. (Det er nemlig populært blant japanere å spise «italiensk»!) Utsikten var virkelig upåklagelig! To damer fra Ako menighet dro sammen med oss. De kjente til stedet, hadde lyst til å bli litt kjent med fru Sato og høre hennes vitnesbyrd. (Fru Sato t.v.)

Etterpå besøkte vi et «fiskemottak» for østers og handlet med oss noen kilo hjem. Jeg fikk ikke lov til å betale. Det skulle være takk for kjøreturen og interessant besøk.

Her var det travelt! Østersene (t.h.) ble tatt ut av sine skjell for å vakumpakkes til salg.

Folk jobbet både ute og inne. Østersene våre ble pakket inn i flere lag med avispapir. 

Det ble østers til middag hjemme hos meg den kvelden. 

Etter å ha skrubber østersskjellene rene, ble de sendt i mikrobølgeovnen noen minutter. Når skjellene åpner seg, er de ferdig. Ingen smakstilsetning var nødvendig. Det at de har vært i saltvann gir god nok smak. 

På veien hjem kjøpte vi med oss sashimi (rå fisk). Vi hadde dermed en herlig middag – med lite forberedelser!

Det var veldig koselig å ha besøk! Jeg viste selvfølgelig fru Sato rundt i Ako også. Mens det første adventslyset brant, mimret vi til langt på kveld om felles kjente og felles opplevelser i Oslo. Det blir nok besøk i Drammen også etter hvert (?) Men da blir det nok ikke servert østers.  

Dette innlegget ble publisert i I nærheten av Ako, Mat i Japan og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Besøk og tid for østers

  1. marit berget sier:

    Fint og lese om turer du tar og besøk du har
    Kari. Østers, flott utsikt og rå fisk ( siste frister ikke) , og menigheten din i Ako.
    Men glad du har gode avslutnings møter/turer osv. Du er flink til å skrive.
    Tenk 40 års jubileet du hadde. Et helt liv har du bodd der. Livet du 🙏🙏💜
    Jeg husker på deg. Denne korona tida tar på, selv om vi er heldige som bor i Norge.
    Mye å være takknemlig for.
    Regn, grått og trist har det vært mange uker nå.
    Vanskeligere å komme seg ut å gå da.

    Velsignet advent og julehøytiden til deg.🎄🙏
    Klem Marit 🥰
    🙋‍♀️

    Sendt fra min Galaxy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..