Travelt før avreise

I hodet har jeg samlet mange blogginnlegg, men det er nokså lenge siden noe er blitt skrevet og publisert. Stikkordet er pakking. Da jeg kontaktet ekspedisjonsfirmaet angående datoer, viste det seg at jeg måtte være ferdigpakket til 10. mars om jeg ønsket å få flyttelasset mitt levert i Drammen i løpet av mai. Litt utsettelser er det blitt her og der. Båten går fra Kobe 31. mars og er forventet å ankomme Oslo havn 27.mai.

Her blir kartongene hentet i Ako.

Eldste Katsutani stilte med lastebil fra firmaet sitt og flyttet for NLM det som skulle til Kobe. Så nå lever jeg med det som skal stå igjen til evangelisten som flytter inn etter meg og det som skal i koffertene – eller kastes til slutt.

IMG_2342 (Medium)Midt oppi pakkingen hadde jeg klasser, søndagsprekener o.s.v. som vanlig. Tirsdag 30. mars har jeg engelskklasse for siste gang. De forskjellige klassene har forberedt avskjed på forskjellig vis. 

Fredagsdamene bestemte seg for å ha et måltid – selv om vi egentlig ikke skal spise i kirken på grunn av pandemien. Men de regnet det som trygt i.o.m. pleksiglassene i mellom oss. 

IMG_2352 (Medium)IMG_2353 (Medium)

De voksne engelskklasseelevene (to klasser) har gått sammen om å gi meg en gave. Da jeg var i Tokushima (Shikoku) i februar, fikk jeg velge noe jeg selv hadde lyst på. Jeg falt for dette bildet. Det er designet og farget av mannen ved siden av meg. Tokushima er det stedet i Japan som er mest kjent for Awa Indigo Dyeing. Denne blåfargen kommer fra en plante, og teknikken fra Kina for flere hundre år siden.

IMG_2322 (Medium)

En av barneklassene var jo skikkelig rørende. De overrakte blomster, bilde, kaker og hilsen ute på trappa. (To var fraværende.) Ungdomsskolejentene hadde også en hilsen og gav meg en gave siste torsdagen.

I nabolaget slo to familier seg sammen og hadde avskjed med grilling på parkeringsplassen lørdag 27. mars. Mye deilig mat!!! Østers, tunge, diverse typer kjøtt, ost, løkringer, diverse grønnsaker…

En av barna har deltatt i engelskklasse i fem år. Alle har vært på barnemøter og/eller ungdomssamling. Gutten i rød overdel fikk premie for å ha deltatt på alle barnemøter – før pandemien.

IMG_2371 1 (Medium)

Jeg hadde med sjokoladekake (Lørdagskos). Det var også stor stas med Midnattsol-te og Nordlys-te (Kjøpt i Tromsø sommeren 2018, oppbevart i fryseren). Posene ble fotografert. Til slutt fylte jeg begge typer te over i glass og poser, så de kan fortsette å nyte disse sjeldne drikkene. Stor stas!

Nytt bilavgiftsår begynner 1. april. Så det var viktig å kvitte seg med bilen før den tid. En engelskelev har kjøpt den. Her får moren, som også har vært engelskelev, overgitt bil og nøkler. Det er ellers mye «kontorarbeid» når jeg skal forlate Japan for godt og for å komme meg inn i Norge.

Mandagen etter at båtbagasjen var ute av huset fikk jeg telefon med spørsmål om jeg kunne ta imot besøk. Så kom Makito Masaki kjørende med moren sin, slik at hun kunne få ta avskjed med meg. Vi mimret mye om gamle dager, for det husker hun godt. Litt verre med det som har skjedd i nærmeste fortid… Veldig koselig!

Ellers kommer det telefoner og brev, og noen ganger budbil med pakker.

Denne uka skulle jeg gjerne ha vasket gardiner, som skal henge igjen, og diverse andre ting. Men nå svever det en masse sand i lufta, så klesvask kan ikke henges ut til tørk. Sanden kommer fra Gobiørkenen i indre Kina. Dette skjer hvert år – et vårtegn – men er ekstra ille denne uka.

Dårlig sikt og usynlig blå himmel. (Sml. bildet øverst i dette innlegget.)

IMG_2387 (Medium)

Sent om kvelden 8. april letter flyet mitt fra Kansai internasjonale flyplass (Osaka). Forhåpentligvis rekker jeg å skrive flere innlegg på bloggen før den tid. Men jeg skal ha preken siste søndagen (04.04) og forlate boligen her i Ako dagen etter. Da får det heller bli i karantenetiden – når det ikke er så mye annet jeg kan gjøre.

Be om at det går greit med reisen og med alt som skal ordnes på Gardermoen!

Dette innlegget ble publisert i Ako lutherske kirke, Mat i Japan. Bokmerk permalenken.

5 svar til Travelt før avreise

 1. Marit sier:

  God tur til Norge Kari…🙏
  Hilsen Marit

 2. Kirsti Strand sier:

  Guds signing over dei siste dagane i Japan, og god tur til Norge.
  Helsing Kirsti

 3. Marit Berget sier:

  Dette var litt av en rapport Kari. Skjønner godt at de kommer med gaver og vil ta avskjed. Tenk et helt liv har du «gitt» , og Japan, Vår Herre og mange enkelt mennesker har mye å takke deg for. Husker på deg spesielt I disse dager.
  Vær velsignet.💜 God 1. Påskedag, Han er sannelig oppstanden. 🙏. God reise og velkommen til Norge. Klem Marit

 4. Marie Gamlem sier:

  Takk Kari for god oppdatering i den tiden du har vrt i Japan! Kjekt å følge deg i Bloggen og takk for tjenesten i Japan! Ønsker deg en god reise hjem til Norge og håper du får en fin tid framover. Gud velsigne deg. Hilsen en misjonsvenn i Ålesund. Marie Gamlem

 5. marit berget sier:

  Gratulerer så mye med dagen. Signing på reisen.
  Klem Marit
  🙏💜🥰🙋‍♀️

  Sendt fra min Galaxy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..