Mer om Kari

Jeg heter Kari Opperud og er født og oppvokst i Drammen. Men under hjemmeopphold i Norge har jeg også bodd på Finnsnes og i Oslo. Da jeg var student på Norsk Lærerakademi, bodde jeg i Bergen i 2 1/2 år.

Siden 1980 har jeg for det meste bodd i Japan. D.v.s. at jeg mellom 1980 og 2015 har bodd 27 av disse årene i Japan. Jeg er misjonær for Norsk Luthersk Misjonssamband, men arbeider i et kirkesamfunn som heter Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK).

Jeg har bodd forskjellige steder i Japan, både i storby og på landet. Bloggen begynte jeg med i januar 2013, da jeg bodde i en fiskerlandsby som heter Nima i Shimane fylke. Der bodde jeg i to 6-års perioder mellom april 2001 og juni 2014. Jeg bodde da i 2. etasje i Nima kirke – med nydelig utsikt over Japanhavet.

Etter 14 måneder i Norge (Drammen), reiste jeg tilbake til Japan. 1. september 2015 flyttet jeg inn i 2. etasje i Ako evangelisk lutherske kirke. Ako er en liten by ved Seto Naikai (innlandshav) med ca. 50.000 innbyggere. Her er det meningen at jeg skal være i seks år.

Bloggen har også en del innlegg fra Norge, skrevet på engelsk og japansk, fordi mange japanere bad meg gjøre det under Norgesoppholdet mitt. Da reiste jeg over hele landet, ja, faktisk var jeg innom alle fylkene på ett år. Også den delen inneholder innlegg fra både arbeid og hverdagsliv. Mitt arbeid var da å besøke misjonsforeninger, menigheter, skoler og leirsteder for å forkynne Guds ord og informere om misjonsarbeidet i Japan.

 

13 svar til Mer om Kari

 1. Marit H S sier:

  Gratulerer me bloggen Kari! Det blir jo som å ta en visit til deg i ny og ne. Ber om og ønsker deg meningfulle dager i ferdiglagte gjerninger.

 2. Berit Reiten sier:

  Jeg er imponert. Jeg vet ikke hvordan jeg lager en blogg! Her har du virkelig vist oss glimt fra Japan. Det var morsomt å se alle bildene. Jeg sitter med sensurering om dagen, så jeg har ikke hatt tid til å kikke innom før i dag. Lykke til videre.

 3. Lisbet og Ebbe Kaas sier:

  Meget flot blog. Mange gode billeder og god information. Bloggen er også opdateret, meget flot. Ebbe Kaas, Danmark

 4. Inger Nokevje sier:

  Takk for fine turer – fine bilder.

 5. Karstein Haarberg sier:

  Takk for flott blogg, Kari. Takk for fin prat om Japan når vi begge var på besøk i Frosta.

  • Kari Opperud sier:

   Takk for sist, og takk for respons på bloggen! Det blir jo mer Japanstoff når jeg 30.august reiser ut for en ny 6 års periode. Da blir det ikke Nima, men Ako, som er vest for Himeji (og Kobe).

 6. Takk for møtene vi fikk ha på Gimle Misjonshus i april sammen med deg. Har misjonsinnslag på Gimle i morgen om Japan. Er det noe spesielt du vil vi skal tenke på/be om?
  Mvh Solfrid i Halden

  • Kari Opperud sier:

   Takk for sist! Kjekt å besøke dere på Gimle! Takk for forbønn! Ang. bønne-emner, så kan dere kanskje be for oppstarten i Ako. Jeg reiser 30.08 fra Norge, og ankommer Ako 01.09. Be om at jeg må få leve i Guds plan og ledelse, at jeg får et godt samarbeid med pastor Ueda, menighetsrådet og menigheten. Be også om at jeg får god kontakt med naboene og at jeg får lede nye til tro. Be også om at jeg får ha god helse og trives i Ako. Ellers er det jo mye å ordne før utreise også… Hils til alle på Gimle!

 7. Hei! Vi hadde et fint møte på Gimle Misjonshus i formiddag. Det var Odd Åge Ågedal som talte. Han hadde tema Nattverd og talte godt rundt det. Det var nattverd og jeg hadde misjonsinnslag fra Japan. Vi ba over bønneemnene dine og jeg skal hilse tilbake fra Gimlefolket. Det har blåst en del i Halden i det siste, men nå får vi håpe sommeren kommer. Ønsker deg en god sommer. Nå har vi et møte igjen på Gimle nå på tirsdag med Ole Fredrik Kullerud, Mongoliamisjonær fra Halden og en sommeravslutning neste søndag. I sommer er det Fangekasa vi støtter opp om. Kanskje vi kan treffes der?

 8. Ingunn Jensen sier:

  Kjære Kari!
  Nå skal du få en hilsen fra Oppdal omsider!! der du har vært og satt Karispor til takk, glede og varige minner. Først en stooor takk til deg og vår Gud du tjener der du er, Kari. Nå har jeg og Johan lest i Noreabladet om Jiro Maeda og takket i beundring over Guds veier med kall, ord og allmakt.
  Jeg er treg til å sende takk og tanker dit det skal for det meste, så år kan gå og mangt ligger i ro på «vent». Du omtales i misjonsforeninga vår, Daggry (oppkalt etter Dagny Drivstuen). Johan husbond er nettbrukeren her i huset, og han formidler gjerne. Vi ønsker deg lykke til i tjenesten på alle vis,Kari. Vi takker for alle dere som går når Herren kaller. Utsending innebærer sendere. Det er misjonens store og rike hemmelighet vi bærer sammen. Takker for plass og kall i misjonen. Verden for for Kristus.

  Lat oss alle som tror på Guds ord, verda saman i bønn for vår jord.

 9. Marianne Grasdal sier:

  Hei, Kari!
  Lenge siden sist!
  Kjekt å se bilder og lese om deg og hva du driver med.
  Kom tilfeldigvis innom bloggen din. Lykke til videre!
  Hilsen Marianne (Jensen) Grasdal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..