Misjonærkonferansen 2016

Misjonærkonferansen 2016 ble som vanlig holdt på Hiruzen leirsted – i tidsrommet 30.mars – 3.april. Det mest uvanlige denne gang var at vi var sammen med Frikirikens misjonærer. Forhandlinger og valg hadde vi selvfølgelig hver for oss, men måltider, fellesskap og utflukt hadde vi felles. Dessuten hadde vi besøk av eksterne gjester som holdt foredrag om teltmakerarbeid og ungdomsarbeid. Da var vi sammen.

Her er hele flokken, bortsett fra ei lita Topland-jente som lå og sov.

IMG_1344 (Medium)

Under her er vi i NLM. Vel, familien Sigurdsson (ytterst til høyre og jenta i midten foran) er fra Island, men de arbeider integrert hos oss.

IMG_1348 (Medium)

Norgesgjestene er også med på bildet. T.h. for meg: Olav Vestbøstad (fra januar ny-ansatt regionleder for Japan, Indonesia og Kina-regionen) , Raymond Bjuland (nyvalgt hovedstyre-medlem i fjor på GF), og Hjalmar Bø (leder av NLM Utland). Den japanske damen i bakerste rekke passet alle barna mens vi hadde forhandlinger og foredrag. Hun er pensjonert barnehagelærer fra Aobaen barnehage i Kobe.

I de siste åra er det blitt tradisjon for å ta en utflukt sammen for å pleie fellesskapet.

IMG_1356 (Medium)          IMG_1355 (Medium)

IMG_1354 (Medium)I år gikk turen til Kurayoshi. Badebilder er uaktuelt. Men her er noen bilder fra middagen vår på en restaurant i den gamle bydelen. Både barn og voksne koste seg. Norges-gjestene likte også japansk mat!

I Japan kan man virkelig kose seg med en bedre middag for bare NOK 110 pr. pers!

Mat for voksne: sjømat, grønnsaker og mochi (de fargeglade skivene, som er laget av ris). Alt ble litt etter litt lagt oppi gryta på gassblusset for å kokes. Veldig godt! Vi fikk også et par småretter i tillegg.

IMG_1353 (Medium)

I Japan er det vanlig med barnemenyer. Konferansebarna fikk servert dette:

IMG_1352 (Medium)

Før vi reiste fra Kurayoshi, tok vi en spasertur i en park for å beundre sakura-blomstringen.

IMG_1361 (Medium)

Det satte Norges-gjestene pris på! De smakte også på saker og ting til salgs i bodene.

IMG_1357 (Medium)          IMG_1360 (Medium)

IMG_1378 (Medium)Konferansespråket vårt er blitt engelsk!

Men søndag formiddag på familiemøtet måtte vi bruke japansk, slik at barna også kunne forstå. Dessuten deltok noen fra den lokale kirken. Siden Hjalmar ikke snakker japansk, ble hans hilsen tolket til japansk av (amerikanske) Frikirke-misjonær Nathan Mikaelsen.

Det virket som alle var glade for å arrangere konferanse samtidig på Hiruzen Bible Camp (leirsted). «Vi kjører gjerne drøye fem timer (fra Nagoya) flere ganger for å oppleve dette fellesskapet og nyte naturen på Hiruzen,» sa Frikirke-misjonærene. Kanskje NMS og de finske misjonærene i FLM også kan være sammen med oss neste år, ble det sagt. Skikkelig nordisk fellesskap…! Tiden vil vise om det lar seg gjøre. Det er flere faktorer enn bare «lyst til» som må klaffe for å få det til. Men det er i hvert fall plass til oss alle på leirstedet samtidig, siden vi er blitt så få utsendinger.

Vi brenner alle for at japanerne skal bli frelst! Særlig er vi opptatt av hvordan vi kan nå barn og unge…!

Dette innlegget ble publisert i Mat i Japan, NLM Japan, Turist i Japan og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Misjonærkonferansen 2016

  1. Ser ut som dere har hatt en utrolig fin konferanse. Gleder oss til å være med neste år.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..