Fra april til «januar»

Det har ikke blitt så mange innlegg i det siste. Det var travelt å ta farvel med Japan. Etter ankomst Norge 9. april har det vært travelt med å svare de mange koselige velkomst-telefonene og vente i telefonkø hos diverse offentlige kontorer. Det er nemlig litt av hvert som må ordnes.

Jeg fikk ikke reise til min leilighet i Drammen (til tross for dokumentert «nødvendig arbeidsreise»), men ble sendt på karantenehotell i nærheten av flyplassen på Gardermoen. Her sover jeg godt og får mat på døra tre ganger om dagen. Mye god og variert mat! Men jeg blir veldig sulten mellom måltidene når frokosten kommer klokka 10 eller det går 7-8 timer mellom lunsj og kvelds. To varme måltider! Jeg gjemmer litt av frokosten til senere…

Heldigvis er det lov å gå tur (må skrive seg på liste), og her er det fint turterreng. Men for meg som har levd i Japan, er det som å komme fra april tilbake til januar! Kuldegrader om natten. En dag snødde det, og her er is på vannet. Det er mange år siden jeg har sett noe slikt.

Her er våren jeg reiste fra i Japan. En runde forskjellige steder i Ako som er kjent for sakura-blomstring. Mor og sønn kom fra Tokyo (ca. 60 mil) for å treffe meg før avreise for å si farvel. Vi tok av munnbind ved fotografering.

Nå ser jeg fram til å ta test etter 7 dager, forhåpentligvis få svar dagen etter, bli busset tilbake til flyplassen og ta toget til Drammen og starte livet i egen bolig.

Men time på Folkeregisteret får jeg ikke før i begynnelsen av mai, enda det står på internett at man må dra dit innen 8 dager. Der er det kø! (Når man flytter fra utlandet, man møte opp personlig med diverse dokumenter.) Dermed kan jeg ikke få meg fastlege på lenge enda. Er dermed spent på når og hvordan jeg skal få tak i astmamedisiner. Vaksinekøen har jeg derimot fått plass i. Det gikk så raskt at jeg må utsette. Man skal nemlig ikke la seg vaksineres før det er gått tre uker etter karanteneoppholdet.

Takk for forbønn på reisen! Flyturen var veldig god! Nesten ikke passasjerer (under 30 i en avdeling på 130 seter), slik at det ble timevis med søvn i liggende stilling over flere seter og rikelig med puter.)

Dette innlegget ble publisert i Ako, Norway og merket med , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Fra april til «januar»

 1. Så bra å høre at du har kommet vel fram så langt. Lykke til med oppstart i Drammen!

 2. Margit Irene Nordheim sier:

  Så bra du er vel hjemme i Norge! Lykke til med alt som må ordnes! Vi får håpe på bedre tider med mindre smitte blant oss!

  Hilsen Margit

 3. marit berget sier:

  Ser ut som du har det bra på karantene hotellet.
  Ja godt vi kan ut å gå.
  God kv.
  Fine bilder fra Japan .
  Våren er nok snart helt på plass her.
  Hilsen Marit

  Sendt fra min Galaxy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..