Arbeidermøte i Bantan distrikt

De drøye 40 menighetene i VJELK (Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke) er spredt over store avstander. Derfor samles vi ikke til felles arbeidermøte mer enn en gang i året. Men i de forskjellige distriktene samles man flere ganger i året.

Nå som jeg arbeider i Ako, tilhører jeg i VJELK-sammenheng Bantan distrikt. Vi har arbeidermøte 3-4 ganger i året. Da samles vi i de forskjellige kirkene.

16. juni drog vi til Yoka, en bygde-by nord for Himeji. Yoka ligger blant skogkledte åser. Også store deler av kjøreturen gikk gjennon skogkledte daler. Store deler av motorveien hadde bare ett kjørefelt hver vei.

Innbyggerne blir for tiden oppfordret til ikke å gå på skogstur eller gå ut alene om kvelden. Faren for å møte bjørn er nemlig stor!

IMG_1890 (Medium)

Arbeidet i Yoka ble startet av finske misjonærer for mange år siden. Kirken befinner seg i en trang gate som er enveiskjørt. Det er kun parkering for to biler, så vi måtte parkere på en gratis offentlig plass på motsatt side av elva, og gå over en liten bro. (Bildene er tatt fra broen.)

IMG_1889 (Medium)

Ser du kirken på bildet over her? Det er et lite kors på takmønet.

Kirkerommet er i andre etasje. Pastor-familien Mori bor i tredje etasje. Der er det visstnok så fin utsikt at når det er fyrverkeri, vil datterens skolevenninner og naboene gjerne komme på besøk. Første etasje leies ut til kurs.

For øvrig er Yoka menighet nokså liten, fikk vi høre. Ca. 10 samles om søndagene. Av dem er flere gjestemedlemmer. 2-3 ikke-kristne kommer fast. De sier at de ikke har tenkt å skifte religion, men det er så koselig å være i kirken. Et bønne-emne kanskje?

IMG_1891 (Medium)

Her er arbeiderne samlet. (To kunne ikke komme.) Bildet ble tatt mens vi sang.

Jeg tilbød meg å spille til sangen. Men nei, naboene må ikke forstyrres! Derfor bruker denne menigheten instrument bare på søndag formiddag. Bygningene står tett i den trange gata, og det er visstnok litt lytt mellom bygningene.

IMG_1893 (Medium)          IMG_1895 (Medium)

Hva er programmet på et slikt arbeidermøte? IMG_1896 (Medium)

Arbeideren i den kirken vi besøker har ansvar for å presentere noe han eller hun er spesielt opptatt av. Vi diskuterer også opplegg for forskjellige fellesarrangement. Så spiser vi lunsj sammen. Til slutt deler vi med hverandre glimt fra hvert vårt arbeid og bønne-emner, før vi ber sammen i grupper.

Denne gangen ønsket vi finske Lea Lukka (FLOM) velkommen i blant oss. Hun kom ut til ny periode i begynnelsen av april, og er nå bosatt i andre etasje i kirken i Midorigaoka.

Siden jeg kom til Japan i 1980, var dette bare andre gangen jeg besøkte Yoka. Forrige gang var i 1991, tror jeg. Da hadde jeg ansvar for å hjelpe Torunn Laupstad (som hun hette den gang) med flytting. Hun var plassert i Yoka etter språkskolen, og arbeidet der i to år.

Dette innlegget ble publisert i Kirke- og kristenliv i Japan og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..