Nye forbedere – og bønnesvar

Vi har bedt for Atsuki og ungdomsamlingen lørdag 15. februar, og nå er vi spente på hvordan det gikk!

Omtrent slik stod det skrevet i en epost jeg fikk for et par dager siden fra en av gjestene som var hos meg for to uker siden.

I begynnelsen av februar hadde jeg nemlig besøk av to elever og to lærere fra Tryggheim Forus Barne- & Ungdomsskole i Rogaland, en av Norsk Luthersk Misjonssambands skoler. Denne skolen har for tiden misjonsprosjekt for arbeidet i Japan. Nå til dags er det vanlig at skoler som har prosjekt får sende representanter til det landet de samler inn penger til for at de skal kunne samle informasjon om arbeidet slik at de kan inspirere når de kommer hjem.

Himeji slott (befinner seg på UNESCOs verdensarvliste)

Siden gjestene kom hjem fra Japan, har skolen deres vært med og bedt for arbeidet i Ako menighet, og spesielt for neste «party». Gjestene  hadde lest på bloggen min om Atsuki og «Pizza party», som han inviterte ikke-kristne venner til. https://kariopperud.wordpress.com/2019/12/14/kirken-full-av-ungdom/

15. februar prøvde vi, som sagt, med et nytt «party» for ungdom i Ako kirke, og gjestene fra Forus var nysgjerrige på hva slags bønnesvar skolen hadde fått.

Vi var 11 samlet – til temaki sushi party. Litt færre folk enn i november, men to av Atsukis venner kom igjen. Den ene av dem kom også på julearrangementet vårt, så han var i kirken for tredje gang! Dessuten kom en gutt fra kirkens nabolag! Lillebroren hans kommer trofast på barnemøter, men han har aldri vært i kirken før. Det så ut som han stortrivdes!

En av mine ikke-kristne engelskklasse-elever tok hovedansvar for å planlegge menyen og beregne innkjøp av ingredienser. Hun søkte råd hos moren sin, som også er en av mine ikke-kristne engelskelever.

         

Hva er så temaki sushi?

Fra en stor trebolle kan man forsyne seg med ris som er tilsatt su  (betyr eddik og er første tegnet i sushi). Risen legges på nori (flak av en sort sjøgras). Så velger hver enkelt hva annet man vil ha på risen og rulle inn i nori.

Ikke alle japanere liker rå fisk. Det er dessuten dyrt når budsjettet er på ¥500 pr. person (40-50 kroner) . Så vi hadde kjøpt inn diverse andre ingredienser også.

Alle koste seg! Atsuki (over) var svært fornøyd med samlingen, selv om han syntes det var litt sørgelig at det var noen venner det ikke passet for den kvelden.

Etter maten (mens jeg vasket opp!) hadde de annet program i kirkerommet.

Det er teamet i VJELKs nye ungdomsarbeid som tar seg av arrangementet i samarbeid med Atsuki. Teamet består av Karoline og Marius Bergersen (NLM) og Shinki Takahira (ferdig utdannet på det teologiske seminaret i Kobe i juni i fjor).

Så altså, takk til alle på Forus – og alle andre – for forbønn! Neste samling blir 14. mars. Da vil det bare bli servert kake (som jeg har lovet å bake!), og programmet vil bestå av en form for bibelstudium der temaet er: Hva er egentlig kristendom for noe?  Samlingene med pizza og temaki sushi var ment som innledende lavterskel tilbud for å få de unge til å tørre å komme i kirken. Siden de koste seg veldig og kom igjen, håper vi de får lyst å komme i mars også. Et nytt bønneemne!

Tilbake til besøket. Fordi det skulle være studietur for dem, la jeg opp til at de skulle få oppleve både menighetsliv, kultur og litt sightseeing.

Bønnemøte, der de også fikk møte Atsuki. Stor stas for begge parter!

Det ble ikke et vanlig bønnemøte. Gjestene fikk høre om hvordan Ako menighet ble til. Japanerne fikk høre litt om skolen og prosjektet. Så ble det bedt på begge språk til slutt.

Engelskklasse (tirsdag)

Gjestene hadde med seg brunost, havrekjeks og kransekake! Stor stas å prøve ostehøvel!

Hos en av menighetens medlemmer fikk de prøve seg på å høste sitrusfrukt. En av sortene er veldig, veldig liten og spises hel!

I Koko-en, en japansk hage like ved Himeji slott, fikk gjestene se ume-blomstring. (Engelsk: plum blossom)

         

Lokal japansk mat i Himeji: ål  (pluss en del andre småretter).

Lokal mat i Ako: Okonomiyaki med østers.

Østers er vintermat, og folk kommer langveis fra for å spise østers i Ako.

Teseremoni

Takk for besøket! Veldig trivelig å bli kjent med dere og ha dere på besøk!

Takk for forbønn! Og lykke til med prosjektet!

PS Det er lenge siden forrige innlegg. Det har vært travle tider med diverse rapporter og artikler med tidsfrister. Jeg har altså ikke vært syk.

Dette innlegget ble publisert i Ako, Ako lutherske kirke, I nærheten av Ako, Mat i Japan, Turist i Japan og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Nye forbedere – og bønnesvar

  1. Marit Nordhaug sier:

    Så kjekt å lese blogg fra deg igjen. Fint å lese om den ivrige Atsuko.
    Husker Ako i bønn.
    Gleder meg til å møte deg til sommeren.

  2. Marit berget sier:

    Flott og lese Kari. Noterer dato for neste møte og husker på ungdommene og dere. Du la opp mangfoldig program for dem. Du er god. Signe arbeidet ditt videre.

  3. Heidi Klingsheim sier:

    Tusen takk for oss, Kari! Du var en enestående vertinne, og lærte oss mye om japansk skikk og bruk!👍🏼 Takk for alt vi fikk være med på, og alle de herlige folkene vi fikk møte! 🥰 Vi gleder oss over Atsuki og gjengen, og har neste møte den 15. på bønnelista! 🙏🏼🙏🏼

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..